Planerna för framtiden

Paneldiskussion.
Från vänster till höger: Hanna Ellmén, Erland Ullstad, Alf Pettersson, Moa Tunström, David Essinger, Joachim Eble och Hans Lundberg
_______________________________________________________
Fredag förmiddag, och jag kommer insläntrande (sen som vanligt…) på Joachim Ebles föreläsning. En eko-arkitekt från Tyskland som vill integrera många aspekter i sina planer. Det här har jag sett fram emot! Men det blir antiklimax, han listar ju bara upp en massa breda begrepp som jag redan känner till. Det enda konkreta jag får med mig är ett par referensprojekt. Och såklart en ny bekantskap, en kille från KTH som släntrar in strax efter mig.
Första intrycket var också det bestående: den bästa med helgen var helt klart att träffa så många andra arkitektstudenter från olika inriktningar och olika håll i landet, och den trevliga middagen. Landskapsarkitekterna på Ultuna, som arrangerat, ska ha beröm för att ha initierat mötet!
Men vad gäller ”n” så led mötet lite av ett köpenhamnssyndrom: utmaningarna vi står inför är stå stora, och komplexa, att det är svårt att veta hur man ska ta sig an dem. I vilken ände ska man börja? Och vem ska peka ut riktningen? Vi hade visserligen livliga diskussioner under workshoparna. En av dem gick ut på att diskutera kring ett antal bilder, ihopparade med begrepp: exempelvis en gammal brittisk smågata tillsammans med ordet ”förändring”, eller en bild på Central Park under rubriken ”stadsgrönska”. Men när en bild på Jorden dök upp – utan tillhörande begrepp – hade vi märkvärdigt svårt att säga något som kändes relevant. Det spårade ur och skämtades bort.
Kanske är det ändå ett gott tecken att vi inte ”kom fram” till något (förutom, under middagen, att kolonilotter är goa) – är det något vi inte behöver, så är det tvärsäkra svar. Jag hoppas att diskussionen fortsätter – och att Chalmersstudenterna bjuder in alla de andra nästa år!
/Jakob Aldén A3 Chalmers Arkitektur
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: