Resan till snölandskapet

Det var en gång två studenter från HDK som skulle resa hela vägen upp till Umeå för att bygga upp ett snölandskap tillsammans med andra medmänniskor från hela det avlånga landet kallat Sverige. Under den långa färden upp mötte de två följeslagare: Herr och Fru Andersson från Chalmers som även de hade stora visioner om snölandskapet. Väl framme fick de ett varm bemötande av UMA-folket som gav dem mat och husrum. De två HDKstudenterna bodde hos den varmhjärtade Clara som bjöd på fina frukostar med tefat till kopparna!

Dagen för byggandet var solig och HDKstudenterna tyckte det snötäckta landskapet var mycket vackert. Snön var inbjudande och snart hade den lockat alla studenterna att rulla runt och kasta sig i den (en och annan mulning förekom också). Efter några timmars hårt arbete och grävande bjöds de utarmade studenterna på grillkorv. Fram mot eftermiddagen hade det ur den tidigare slätlagda snön vuxit  fram fantastiska små världar med liggplatser, labyrinter, grottor, rutchbanor och utsiktsplatser.

Efter skymningen bjöds det till en sjudundrande fest med långbord och spelmansstämma.

Det blev en oförglömlig resa och HDKarna återvände till Göteborg med nya erfarenheter, nyfunna vänner och minnen de sent skulle glömma.

/Gabriel Särkijärvi och Alexandra Liljebladh, HDK

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: