`Forma Stad och Landskap´- workshop i Alnarp 13 april 2010

På ett av de tidiga mötena om landskapsarkitekturdagen pratade vi om att någonting borde hända på Alnarps gårdsplan. Gården utnyttjas tyvärr ganska lite med tanke på dess potential. Vi spånade lite kring att det skulle vara kul att bygga någonting tillsammans. Vi blev sponsrade av ett återvinnningsföretag i Malmö som körde dit diverse rivingsmaterial och sedan hämtade tillbaka materialet när dagen var över. Det kändes som en bra tanke att material som ingått i helt andra sammanhang, på väg till nya sammanhang kunde få mellanlanda hos oss på vägen och för en dag utgöra ett tredje sammanhang.

Gården delades upp i rutor och material placerades ut i de olika rutorna. Själva iordningsställandet av gården var riktigt roligt, vissa rutor fyllde vi med tegelstenar medan andra fick mer trä eller asfalt. Förutsättningarna var enkla. Varje ruta hade ett givet materialinnehåll, sen var det fritt att såga, stapla, binda, foga ihop, omstrukturera materialet inom rutan, men bygget inom varje ruta skulle på något sätt ansluta till grannrutorna. Vilket engagemang vi möttes av när det var dags att bege sig ut för byggande på gården! Under nästan två timmar rådde intensivt byggande, innan solen slutligen gav upp och vi dukade upp soppan. Det var väldigt roligt att gå runt i bygget sen och se hur allting faktiskt hängde samman, ibland mer tydligt, ibland subtilt. Som en av de där teckningarna man gör under tiden man tänker på nåt annat, som växer fram lite planlöst men som har nån slags melodisk poesi i sig. Som en melodi som dyker upp i stunden – ett telefonklotter i jätteformat.

Tack alla som kom och bidrog! Det var roligt att det verkligen blev en interaktion mellan deltagarna. Kul att gå runt att höra alla samtal och utbyten av idéer.

//Amanda Nilsson och Hanne Nilsson, Alnarp

Annonser
1 comment
  1. Anna Bengtsson said:

    Det var verkligen en jättelyckad workshop. Alla var engagerade, taggade och glada inför vad som skulle hända. Och vilket mästerverk det blev!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: