Diskussion bland förslagen hos jagvillhabostad.nu

Alliansens ungdomsförbund diskuterade bostadsfrågan och situationen för unga i Sverige. De var alla eniga om att denna fråga ligger hos politikerna men hade inte några egentliga bra svar på hur situationen skulle lösas. Möjligheten att hyra ut en del av sin lägenhet till andra studenter och ungdomar var ett av de förslag på lösningar som kom på tal. Även ändring av plan- och bygglagen diskuterades och den förändring som tagits fram av regeringen förespråkades. ”Jobb är viktigare än bostäder” menade moderata ungdomsförbundets representant. ”Vi borde införa bostadskonto”, Norges lösning på bostadsfrågan för unga, menade Folkpartiets ungdomsförbund.

Hyresgaranti är något som tyvärr har extremt få utnyttjare men vars syfte är att ge unga en möjlighet till en egen bostad. Hyresgarantin innebär att kommunen kan gå i borgen för att ge unga personer med osäker anställning möjlighet att trots detta få ett hyreskontrakt.

Diskussionen lämnade tyvärr inga nya lösningar eller svar på hur bostadsfrågan kan lösas och spännande vore att höra de röd-grönas bild av situationen.

Annonser
1 comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: