Hemuppgiften Prisutdelning

6 juli, 17.00

Visby Strand

Den 31 maj var sista dag för inlämning av Hemuppgiften, en tävling för Sveriges arkitektstudenter med syfte att lösa bostadsfrågan för unga. Jagvillhabostad.nu, Sveriges Arkitekter, Arkitektstudenterna och Sveriges Byggindustrier har tillsammans med en rad sponsorer gjort framsteg i en lång och komplicerad  process mot ett samhälle med bostäder åt alla.

Många bra förslag har tagits fram och trettio av dessa fanns på plats i Almedalen. Lösningar som visar på allt från modullösningar med tillfälliga och snabba bostäder, radikala lösningar där Haga slott omvandlas till bostäder, idéer om ett behovsanpassat byggande och ett försök till att integrera förorter, lösningar som utnyttjar nya typer av ytor.

Efter en fantastisk kväll på Wisby strand tillsammans med kulturministern, bostadsministern, kulturarbetare, arktitekter, politiker och politiskt intresserade, bostadslösa och en rad viktiga personer inom Sveriges bygg-, arkitekt och bostadsföretag delades tretton priser ut. Fem hedersomnämnanden, fem fjärdepristagare, en tredjepristagare, en andrapristagare och en första pristagare:

1:a pris: Herik Wallin

2:a pris: Pia Jonsson, Anna Norén

3:e pris: Alexander Nikolov och Tsveta Petkova

Övriga pristagare: Jesper Levén, Anton Kolbe, Viktor Stansvik och Edward Nyman, Fanny Radin Heyman och Johan Folkesson och Johanna Verbaan, Matilda Schuman.

Hedersomnämnanden: Charlotte Fredriksson, Alexey Golitsyn, Maximilian Olsson och André Prusic, Axel Robach och Emma Jonsson, Anna Larsson

Grattis alla vinnare och tack alla deltagare för en fantastisk insats!

Arkitektur hjärta politik = sant

se mer på http://www.hemuppgiften.se, http://www.arkitekt.se/hemuppgiften

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: