Höst

Hej allihop.
Jag sitter på tåget söderut mellan Stockholm och Malmö för terminens första ArkitektStudenternamöte. Det är ett presidiemöte och det ska bli väldigt roligt att träffa Karl, Pia och Andrea igen. Jag har haft en bra sommar och framför oss har vi en intressant höst. En av de största höjdpunkterna var prisutdelningen vi hade med Idétävlingen Hemuppgiften på Almedalen som inte kan beskrivas som mycket annat än succé! Tack alla som på något sätt varit inblandad, det är ett lagarbete som gjort detta möjligt. Vi håller på att fixa ihop en omfattande utvärdering så att ni alla kan få ta del om vad vi har gjort hittills. Men det är inte slut ännu; utställningen är på turné och vi pratar om hur vi kan fortsätta arbeta med detta. Just nu är utställningen i Malmö på Form och Designcenter. (Om du inte vet vad Hemuppgiften var för något så kolla in hemuppgiften.se eller läs äldre blogginlägg.)

Nu ska vi förhoppningsvis få lite fart på den här bloggen också (jag vill påminna om att alla ArkitektStudenter är välkomna att skriva och tipsa om arkitektur eller studier eller det som nu är intressant, se användarvillkoren). Hösten i alla fall, nya årskurs och nya tag. Jag personligen är väldigt peppad och det känns bra att jag nu börjar förstå vad de försökt lära mej i de tidigare årskurserna. ArkitektStudenternahösten är också intressant. Jag hör hur det tisslas och tasslas om workshops som jag hoppas kommer bli verklighet (har du en idé på något du vill göra så ta kontakt med din lokalordförande). Martin (studenthandläggare) håller som bäst på att åka land och rike runt för att prata med de nya ettorna. Om en vecka invigs den nya skolbyggnaden i Umeå och ArkitektStudenternas styrelse kommer att vara på plats. I oktober kommer vi att ha StudMax, ett lite större möte som ska vara workshopfokuserat. En ny person ska väljas för att representera oss studenter i Sveriges Arkitekters styrelse, mer om detta kommer inom någon vecka.

ArkitektStudenternas tillsammans med kårsektionen ordnade så att arkitekten Lisa Wingård fick välkomstföreläsa inför de nya ettorna på KTH om hur det är att studera till arkitekt och om alla roller som uppstår. Som exjobb skrev hon en bok som heter ”Om att bli arkitekt” som handlar  just om roller och utbildningen i stort. Och om ångest. Hon ifrågasätter flera av de Sanningar som verkar finnas i väggarna på många av våra skolor. Jag tycker att det är en bok som alla som läser det vi läser borde läsa; för att få perspektiv på det vi gör. Som tröst när det är jobbigt. Det är en bok man kan bläddra lite i eller så kan man läsa hela på en helg, välj själv. Här är en länk till var du kan ladda hem en pdf: http://sites.google.com/site/arkitektursektionenths/-nyheter/omattbliarkitekt

Lisa Wingård

På bilden ser ni Lisa berätta sanningen.

Det var allt för nu
Pontus Ljungberg
Ordförande ArkitektStudentern

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: