Vill du representera ArkitektStudenterna i Sveriges Arkitekters styrelse?

På Sveriges Arkitekters stämma i höst kommer en ny styrelse att väljas. Där har Emilia Hallin suttit som studentrepresentant. Vill du sitta med och styra Sveriges Arkitekter så måste du söka innan fredag den 8/10. Nedan ser du Emilias brev om vad det innebär att sitta i styrelsen; men har du fler frågor så kan du antingen kontakta mig eller Emilia och fråga. ArkitektStudenternas lämnar förslag på den vi tycker är mest lämpad att bli studentrepresentant bland de sökande och denna väljs sedan in av stämman 20-21/11. För att sitta i styrelsen måste man naturligtvis vara studentmedlem eller MSA ; är du inte det så blir du lätt det på http://www.arkitekt.se/s14018. Mer information om Sveriges Arkitekter hittar du på http://www.arkitekt.se.

Det här är en stor chans men också ett stort ansvar.

Du söker genom att, till mig på pontus.ljungberg@arkitekt.se, skicka ett personligt brev där du berättar vem du är, varför du vill göra detta och vad som gör dig lämplig innan den fredag 8/10.

Har du tips på vem du tycker ska sitta i styrelsen så kontakta mig eller uppmana denne att söka.

Pontus Ljungberg
Ordförande ArkitektStudenterna
pontus.ljungberg@arkitekt.se
+46737067004

Emilia Hallins brev:

Sveriges Arkitekters styrelse liknar ArkitektStudenternas styrelse på många sätt. Styrelsen består av 13 ledamöter från de fyra professionerna, från olika arbetsplatser runt om i Sverige. I styrelsen träffas vi 8 gånger om året för styrelsemöten, två av dem är längre möten, så kallade ”internat”, där ett av dem är fre-lör på någon trevlig plats i Sverige och ett av dem 4 dagar på nån spännande plats i Europa (under mina 2 år har vi varit i Paris och Wien)! ”Vanliga” möten är nästan alltid på fredagar, oftast i Stockholm och pågår ca kl.10-16. Utöver styrelsemötena brukar vi ses några gånger till för andra evenemang som t . ex. arkitekturdagen, årsstämma, workshops etc.

Som studentrepresentant i styrelsen är du som vilken annan ledamot, d.v.s. din röst är lika mycket värd som alla andras (i vissa akademier och nämnder är studentrepresentanten suppleant, vilket innebär att ens röst inte räknas vid omröstningar).  Viktigt är att du för din och studenternas talan på möten och ser till att studenternas åsikter blir uppmärksammade i de olika frågorna som diskuteras och arbetas med inom Sveriges Arkitekter. För att kunna vara delaktig i de olika frågorna måste man ordentligt läsa och ta del av de material som skickas ut innan varje styrelsemöte. Det är även viktigt att framföra de frågor och åsikter som finns bland studenterna, det som det ”snackas” om på skolorna till styrelsen och förbundet.

Det är viktigt att du som söker är intresserad av allt som har med arkitektyrket att göra, inte bara studentrelaterade frågor eller de som är kopplade till din egen ”arkitektgren” (inredning, hus, landskap eller plan). Det är en klar fördel om du varit engagerad i arkitektstudenterna på något sätt innan och har kunskap om hur och med vad förbundet arbetar med.

Själv tycker jag tycker arbetet varit jätteroligt och väldigt lärorikt. Det är en fantastisk möjlighet att få en bred inblick i arkitektyrket och branschen och möjlighet att möta och knyta bra kontakter med spännande människor!

Har du några frågor får du gärna ringa eller maila mig!

Lycka till!
Emilia Hallin
emiliahallin@grontmij.se
0736-002272

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: