Saco Studentråds kongress

Hej!

Helgen ägnade jag och Andrea (vår eminenta kassör) åt att representera ArkitektStudenterna på Saco Studentråds kongress.  Kongressen är deras motsvarighet till vårt årsmöte och det var roligt att vara med och se hur allt fungerar. Saco studentråd är Sacos studentorganisation där vi är medlemmar tillsammans med exempelvis Medicin Studerandes Förbund (MSF) och Lärarnas Riksförbund. Jag tycker det är viktigt och bra att vi finns representerade i Saco eftersom det är ett organ som aktivt jobbar med utbildningspolitik; de tar dessa frågor mer övergripande och på en helt annan nivå än vad vi själva skulle kunna göra. Sacomöten är en bra mötesplats för samtal om utbildningar och studiefrågor. Helt enkelt ett bra nätverk som jag hoppas att nästa presidium tar till vara på. Här har vi en kanal där vi kan påverka utbildningspolitik utifrån vårt perspektiv.

Så vad beslutade kongressen? Jo, bland annat detta:
-Vi återvalde enhälligt Lisa Gemmel som ordförande.
-Vi valde enhälligt Maria Ehlin Kolk från MSF till vice ordförande.
De är mycket duktiga båda två och det känns väldigt bra att de blev just dessa två som ska vara Saco Studentråds mest ansvariga personer under det närmaste året.
-Vi valde en ny styrelse bestående av sju personer varav två var omval.
-Vi valde att Socialförsäkringar och studenters trygghet kommer att vara fokus för verksamheten under 2011. Är detta något vi ska hänga på och jobba med ett psykosocialt perspektiv på frågan? Vi kan kanske prata mer om det på årsmötet.

Satt vi bara och hade möte och pratade ”politik”? Nej, det är klart att det inte var så. Vi mötte många personer från helt andra utbildningar och en hel del skratt. Flera intressanta personer kom förbi och höll tal. Mest prominent kanske utbildningsministern Jan Björklund var, han pratade i huvudsak om globalisering och vikten av högskoleutbildning. Det bjöds på bankett med god mat och gott vin. I SPA-avdelningen hann jag och Andrea basta två gånger, en fortsättning på föregående helgs lyckade bastande. Mer bastu!

Bilder kommer så snart jag får tag på dessa.

Här kan ni se allt som twittrades om kongressen.
Mer om saco studentråd.
Hela styrelsen och en liten notis från Saco.

Pontus, Ordförande

Annonser
1 comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: