Studrix nov 2010

Arkitekturdagen och studrix i Stockholm november 2010

Studrix i november hade lagts i Stockholm så vi hade också chansen att få gå på arkitekturdagen på Berns. Denna visade sig bli en intressant tillställning med ett skönt spann på de olika talarna. Kontrasten var som störst mellan Erskinevinnarna Urban Think tank som fick pris för sitt arbete med linbanebaserad kollektivtrafik i Venezuelas huvudstad Caracas kåkstadsförorter (arkitekten/arkitektur har gjort något reportage om det någon gång minns ej när…) och det spanska arkitektkontoret No.Mad som gjorde häftiga byggnader åt välbärgade excentriska beställare. Typ lite som arkitektvärldens Darth Vader mot moder Theresa. En av dem avslutade sitt anförande med att säga något i stil med ”join our quest to fight poverty” och den andre med att säga ”I flew for four and a half hour for this, ok I’ll quit” (efter att moderatorn sagt att han hade fem minuter kvar). Maila fysplanbloggen och gissa vem som sade vad och vinn ett fint pris! På tal om priser så delades det ut sådana också. Kasper Sahlin priset gick till en industriglaslåda i Göteborg. Är väl lite som nobelpriset i litteratur att det var det enda alternativet som var ”svårt” nog för att vinna. Planpriset gick till utvecklingen av Liljeholmstorget i Stockholm, grattis till dom! Siennapriset landade på en Sandgrundsparken i Karlstad med ett kommunalråd som inte bara var obehagligt lik utan förmodligen faktiskt också var Peter Haber. Guldstolen gick till Restaurang Buco Nero i Stockholm. Efter arkitekturdagen kände vi att vi inte hade fått nog av kulturstimulans så vi gled in på en Vernissage med en spännande prissättning på sina objekt och gratis vin. Sedan åts det och det dracks det lite till för att sluta i Bromma för lite sömn. Väl i värdens föräldrahem i Bromma visade det sig att denne var bästa kompis med en känd svensk skådis vilket var hur roligt som helst.
Själva mötet började på KTH 10.00 sharp på lördagen och höll på tills klockan sex någon gång. På mötet avhandlades situationen på skolorna, nya projekt arkitektstudenterna ska sponsra (där bland annat Vind och Vattenprojektet i Karlskrona till våren fick en slant, yeah!), var hur och när årsmötet ska ske och lite annat. Sedan var det fest i Bromma med väldigt god mat, trevligt umgänge, relaxande och bastu.

Enjoy några bilder från min mobil!


Arkitekturdagen.

Vernissage.

Bromma. Det sägs att hon som spelade Eva i Eva och Adam kommer härifrån någonstans.

Tapiren Tip Top (som är arkitektstudenternas nyligen inskaffade maskot) var med på mötet. Här i en ”skog” av kaffemuggar.

//Love fråm Mårten, Fysisk planering

http://fysplanbloggen.blogspot.com/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: