Presidiet om årsmötet i Warszawa 2011 – tre dagars möte sammanfattat i ett blogginlägg

Årsmötet i Warszawa bestod av ett antal fasta punkter där det gångna året skulle sammanfattas och det nya verksamhetsåret skulle påbörjas. Studenterna på plats representerade det ArkitektStudenterna består av – arkitektstudenter som är medlemmar i denna fantastiska organisation.

En av punkterna var att välja in ett nytt presidie för 2011. Vi som valdes och som stolt kan säga att vi fått förtroendet att driva Era frågor under det kommande året heter: Pontus Ljungberg, KTH (omvald ordf.), Johanna Good, Alnarp (vice ordf.), Jacob Everhed, UMA (kassör) och Amanda Stehn, Chalmers (sekr.). Vi tackade även av det tidigare presidiet som har gjort ett enormt och bra jobb det gångna året.

Det som också är otroligt viktigt för organisationens fortsatta verksamhet är mötet mellan arkitektstudenter från de olika skolorna och detta frambringade under vår tid i Warszawa väldigt bra diskussioner som på många sätt kommer att forma det fortsatta årets verksamhet.

Ett stort ämne som diskuterades var Inredningsarkitekturrollen där mötet mellan studenter från Konstfack, HDK och studentrepresentanten i Akademin för Inredningsarkitektur, Johanna Augustsson, ledde till målsättningen att skapa ett större samarbete och vidare förtydliga inredningsarkitekternas roll och driva frågor tillsammans med akademin och yrkesverksamma.

Utbildningsfrågor stod också högt på listan över diskussionsämnen och Karin Dahlqvist som sitter som studentrepresentant i Utbildnings- och forskningsutskottet fick många frågor och punkter att ta med sig till nästa utskottsmöte. Bland annat bestämdes det att vi ska försöka anordna Lokala Utbildningsforum på alla skolor där man mer specifikt kan diskutera frågor som rör aktuell disciplin och som sedan ska ligga till grund för ett rikstäckande Utbildningsforum 2011.

Med våren runt hörnet har vi även ett antal workshops som går av stapeln och en av dessa är en Visionsworkshop i Malmö. Det är tänkt som en fortsättning på Hemuppgiften och ungas bostadssituation, men i samarbete med RGRA (Rörelsen Gatans Röst och Ansikte) och förhoppningsvis Malmö stad, behandlas nu ämnena arkitektur, integration och attraktion.

Mer information kommer om den här workshopen samt om flera andra som är aktuella i vår. Protokoll, verksamhetsplan för 2011, verksamhetsberättelse och alla de andra dokumenten som du vill ta del av för att förstå vad som hände i Warszawa kommer läggas upp så fort som möjligt på Sveriges Arkitekters hemsida, och även här på bloggen.

Vi vill verkligen tacka för ett bra möte, det förtroendet vi fått och haft, en underbart trevlig helg och för att alla ni gör den här organisationen så bra.

Nya och gamla presidiet,
genom Johanna Good

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: