Studrix 26/3

STUDRIX GÖTEBORG 26:E MARS

Det var något av ett mastodontmöte i Göteborg den där småsoliga och mot kvällen skitkalla lördagen i mars. Något som märks tydligt på mina anteckningar mot slutet (se bild).

Men vad som var sjukt var att det i princip bara var bra saker som gicks igenom på mötet och att tempot var relativt högt. Det fanns helt enkelt bara väldig mycket att prata om. Vi började prata om hur vi mådde på skolorna och det var väl ungefär som vanligt. Umeå känner sig fortfarande lite som försökskaniner, Ulltuna mår bäst och LTH sämst. Vilket är min högst personliga tolkning förstås. Vi fick också veta att i arkitektstudenterna på Ulltunas styrelse finns både en festfixare och en vice festfixare. Kassören pratade om det viktiga med att se budgeten som en helhet och sedan pratade han om att presidiet nästan gjort av med sin årsbudget på ett möte. Ok nu fick jag det att låta värre än det var. Det brukar bli roligare då. Hoppas du bjuder på den Jakob! SJ och deras biljettpriser var tydligen boven i dramat. Vi går vidare.

Mötet resulterade i en del saker man kan åka på med arkitektstudenterna: studieresa till Dansk arkitekturcenter i Köpenhamn med LTH, Alnarp och BTH, releasegrej för hemmuppgiftenmaterial ”Vem får bo i Stockholm”, info om Landskapsarkitekturdagen, info om en workshop i samband med Landskapsarkitekturdagen ”Production Landscapes”, arkitekturforskning i Stockholm och att det finns en plats för fpstudent i utbildningsutskottet.  Alltså en del.

Vi pratade också om Sveriges arkitekters inkonsekventa behandling av de olika arkitektprofessionernas titlar. Ni vet att de i alla sammanhang pratar om ”arkitekter och planerare” istället för att prata om ”arkitekter, landskapsarkitekter, planeringsarkitekter och inredningsarkitekter” eller bara kort och gott arkitekter. Studenthandläggaren fick till uppgift av styrelsen att gå vidare med frågan.

En annan viktig diskussion var hur det öppna brevet mottagits på skolorna. Lite olika visade det sig. På Chalmers arkitekt/civilingenjörs utbildning slog det ned som en bomb och fick direkt konsekvenser. Martin från LTH:s kommentar får ses som en direkt motpol då han berättade att brevet hade gått obemärkt förbi i Lund för att alla var för stressade för att hinna läsa det. Med på det följde en berättelse om hur ettorna för någon vecka sedan fått en uppgift 20.00 med deadline 09.00 nästa morgon. D.v.s. nattarbete.

Nattarbete gjorde vi också på en mcklubb. Det var kul. Har nog aldrig varit på ett dansgolv kantat av motorcyklar förut!

Slänger in lite bilder också (varning för mobilkamera)…

//Mårten, Lokalordförande arkitektstudenterna på fysisk planering

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: