Man made environment, Köpenhamn

Upp och hoppa!
En heldag i Köpenhamn stod på schemat med fokus på den utställningen om nordisk landskapsarkitektur Manmade environment som visas på Dansk Arkitektur Centrum (DAC). En buss med entusiastiska arkitektstudenter från Alnarp, LTH och BTH färdades över sundet och möttes av ett blåsigt Köpenhamn. På bussen hade vi blivit indelade i grupper och fått i uppgift att diskutera ett antal frågor som berörde utställningen. Vi satt i blandade grupper från olika klasser och lärosäten vilket gjorde diskussionen ännu mer spännande. Alla har vi olika tankar och idéer, listan kan göras lång, men vi var nog överens om att människan har stort inflytande över vad som är konstgjort i vår omgivning.
Utställningen lyfte landskapsarkitektur till en helt annan nivå. Jag tror det är nyttigt att man får igång en debatt där landskapsarkitektur ses som något mer än att bara ”sätta en blomma i en kruka med jord”. Att man får upp ögonen för att det handlar lika mycket om politik som att ha rätt träd på rätt plats. De sociala, ekonomiska och ekologiska aspekterna måste integrera för att möta framtidens krav och jag tycker verkligen utställningen gav konkreta exempel och inspiration.
Med en hel del tankar i bagaget var det fritt fram att spendera eftermiddagen som man ville. Vi strosade runt mellan kvarteren, vandrade längs Strøget, tog en öl, betedde oss som riktiga turister med andra ord. Konstaterar ännu en gång hur mycket jag älskar den här staden.

Bussen väntade på oss utanför DAC och tog oss tillbaka till Malmö/Lund. Helt klart en trevlig dag med många nya intryck och funderingar. Kul att träffa andra studenter där man verkligen märker att det finns ett behov av att träffas och diskutera frågor som rör arkitektur i allmänhet. Om inte annat så är det väldigt kul och givande. Vill tacka Sveriges Arkitekter som var med och gjorde denna resa möjlig.

Detta bildspel kräver JavaScript.


/Anna Jönsson, Alnarp LARK 1

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: