Välkommen på festlig prisutdelning med fint besök!

Stora Kakelpriset och Kakeltävlingen 2011

Prisutdelare Peder Alton

Gästföreläsare Arkitekt Farshid Moussavi Foreign Office Architects, London, ”Form and Ornament”.

I år firar Stora Kakelpriset tioårsjubileum. Det firar vi lite extra genom att hälsa arkitekten Farshid Moussavi från internationellt kända Foreign Office Architects välkommen. Missa inte detta tillfälle att träffa och lyssna på en av världens mest berömda arkitekter och se exempel på F-O-A:s fantastiska arbeten i olika världs- delar där keramiskt material ofta är en del av gestaltningen.

Vi har äran att bjuda in dig till prisutdelning av Stora Kakelpriset och Kakeltävlingen. Efter prisutdelning och föreläsning blir det mingel med vin och lite tilltugg. Som avslutning är du välkommen att besöka de pågående utställningarna i muséet: Albert Watson och Burtynsky/OIL. Gratis för våra gäster. Varmt välkommen till en spännande eftermiddag!

Fredag 6maj kl.14.00

Festsalen, Fotografiska Museet, Stadsgårdshamnen 22, Stockholm

Osa till pia@bkr.se. Först till kvarn gäller!

Stora Kakelpriset, f.d. Byggkeramikpriset, har sedan 2001 tilldelats byggnadsobjekt i Sverige där keramiska plattor använts på ett sätt som väl tillvaratar materialets egenskaper. Särskilt uppmärksammas användning på ett nyskapande sätt och om keramiken bidragit till att skapa en ur miljösynpunkt gynnsam situation. Priset är ett personligt stipendium på 50 000 kronor.

Kakeltävlingen vänder sig till studenter vid arkitekthögskolor och anordnas vartannat år i samråd med Sveriges Arkitekter. Årets pris går till en idé, en vision om hur keramik kan bidra till att skapa en utformning av en mycket speciell bostad där keramiken bidrar till nytta genom hållbarhet, miljöfördelar, estetiska värden etc. Tävlingens syfte är att öka kunskaperna kring det mångtusenåriga byggmaterialet keramik. Första pris är 20 000 kronor. Andra och tredje pris är 2 500 kronor. Vinnarna bjuds på en resa till den stora byggkeramikmässan i Bologna i höst.

Stora Kakelpriset och Kakeltävlingen anordnas av Byggkeramikrådet, branschorganisation för företag som arbetar med kakel, klinker och mosaik. Rådets uppdrag är att främja god användning av byggkeramik i Sverige.

Byggkeramikrådet  


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: