SKOLAN BRINNER – KTH arkitektur i lågor. Uppdate.

Hej igen,
Det har hänt mycket sedan gårdagens blogginlägg. Det mesta positivt. På dagens informationsmöte så berättades det att ett automatiskt brandlarm utlösts 07.10, Östermalms brandstation var först på plats och konstaterade snabbt att det verkligen brann. Det var en kritisk och komplicerad brand, mycket på grund av konstruktionen (plåtklätt tak och fasad). Inte förrän 19.30 hade de full kontroll på branden. Brandingenjör Fredrik som gav oss informationen avslutade med att säga ”Om ni i framtiden väljer att rita plåttak så vet om konsekvenserna. Annars är vi där och gör vårt jobb.” Det finns ingenting som tyder på att branden var anlagd. De hundra personerna som tillsammans kämpade mot elden gjorde ett jättejobb och Fredrik fick många applåder.

Den låga delen, med nedre ateljén (av någon anledning kallad ”aula” i media), snickeriet, baren och kårsektionens rum, är totalförstörd. Däremot har den höga delen klarat sig bra. Förutom rökskador, något krossat glas under insatsen och lite skador vid Sandell Sandberg så ska den vara helt ok och gå att använda efter sanering vilket förhoppningsvis kan sättas igång redan på måndag. Detta skulle innebära att vi i så fall kan vara tillbaka och jobba redan nästa vecka.

IT-teamet gjorde en backup på de 1,7 miljoner filer, den tankningen gick långsammare och långsammare ju varmare kablarna blev. Till slut visade det sig ändå att server överlevde. Så verkar även datorerna gjort trots sitt utsatta läge i bottenplan.
Utbildningen ska fortsätta ”som vanligt” vilket innebär att skolan ska göra vad de kan för att fixa fram ersättningslokaler samt att våra deadlines gäller (i mitt fall om mindre än tre veckor). Det är ännu inte klart exakt hur dessa examinationer ska gå till eller på vilket sätt skolan kan tolka sina inlämningskrav och bedömningar utan att bryta mot de uppsatta kursmål. Det finns ju exempelvis ingen verkstad kvar att göra modeller i.

För information se KTHs hemsida, där ska det dyka upp saker löpande.
Två bilder från skolan i morse, en snabbt ritad plan över skolan som jag fotat och en bild på den skola som vi hade mötet i i dag vilket leder till en sista fråga: hur kan någon kalla vår skola för ful när andra skolor ser ut så där?

Detta bildspel kräver JavaScript.

Pontus Ljungberg, ordförande och KTH-student

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: