Bokklubb och Vårutställning på LTH

Nu är det slutspurt. Man märker det på att papperskorgarna på toaletterna svämmar över, på kön till microvågsungnarna klockan nio på kvällen. Egentligen vill man bara hänga runt utomhus, och för en gångs skull ligger LTH som Anselm tänkte sig i en grönskande park. Gräsmattorna fylls under lunchen och jag undrar var alla dessa människor hållit till under vintern.

Den 25 maj är finalen. Projekten är redovisade och Arkitektskolan bjuder in till vårutställning. Vernissage kl 18 onsdagen den 25:e i Kemicentrums foajé. Dagen efter, den 26:e, kommer vi kl 16 ha terminens sista bokklubb. Vi diskuterar Göran Dahlbergs ”Hemliga städer -rädslans urbana former”.

Kom gärna en timme tidigare så visar vi vårutställningen. Med bokklubben träffas vi denna gång utomhus utanför IKDC på LTH’s campus, om inte vädret protesterar, vid regn flyttar vi in i IKDC. Vi ses liksom sist och hänger, har det gott, dricker ett glas vin, snacksar lite och pratar om texten vi läst (arkitektstudenterna står för tilltugg, vin finns att köpa till en blygsam penning).

Utdraget från Göran Dahlbergs bok hittar du på http://fliiby.com/file/1011794/6vb0zflaqd.htm

Förra träffen kretsade kring begreppet förort. I sin bok”Där jag kommer ifrån -kriget mot förorten”  vandrade Per Wirtén genom Stockholms söderförorter. Denna gång är alltså temat hemliga städer. Det formligen haglar av olika exempel på grottstäder, atombyar, inhägnade samhällen, kåkstäder, rymdbaser och flyktingläger. Dahlberg delar upp dessa städer i de självpåtaget hemliga städerna, respektive de hemlighållna städerna. De stycken vi har valt handlar bland annat om Israels ockupation av Västbanken, Victoria Park i Limhamn och om planer på undervattens städer.

För frågor maila arkstudenternalth@gmail.com eller ring 0730647015

/Arkitektstudenterna LTH genom Kajsa Börjesson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: