StudRix Lund

Helgen innan denna var det StudRix i lummiga Lund. Denna gång lyckades vi hålla mötet rimligt långt och kunde avsluta dagen/börja kvällen med hemmagjord potatissallad och varmrökt lax hemma hos Johanna.

Under mötet stämdes det, som vanligt av, hur läget var ute på de 9 skolorna.  På KTH och HDK kämpas det med bränder och existentiella frågor medan det från UMA meddelas att årskurs 2 till hösten ska åka på en månads utbyte till Egypten. Det som är fint med organisationen tycker jag är den gemenskap som råder mellan skolorna och utbildningarna. Vi gläds åt varandras framgångar och stöttar varandra i motgångar och detta är StudRix-mötena ett bra forum för.

Just inredningsarkitekternas situation var väl det som fick mig att haja till mest. Att det nu har gått så långt att man börjar prata om att HDK/Konstfack i framtiden inte kommer ha kvar rätten att utbilda inredningsarkitekter, känns skrämmande. Parallellt gör SverigesArkitekter en kartläggning av alla utbildningsprogram med arkitektur och design i, där sedan övervägningar att plocka in vissa som medlemsskolor, kommer göras.

Generellt händer det mycket hos vår moderorganisation, som står inför ett stort skifte av personer. Även vår studenthandläggare, Martin Livian, tackar för sig till sommaren. Närvarande på mötet var vår nya studenthandläggare, Matilda Schuman, som fick chans att träffa styrelsen innan hon går på uppdraget. Då Matilda tidigare suttit som revisor valdes Kajsa Börjesson in som ny.

Det som i övrigt är på gång är en revidering av Lisa Wingårdhs bok, som är planerad att ges ut till alla nyantagna studenter på skolorna till hösten. Det pratas också mycket om fortsättningen på det öppna brevet, publicerat i marsnumret av Arkitekten, som man sammantaget kan säga har skapat en del debatter ute på skolorna. I sommar ska även mål- och visionsdokument skrivas för organisationen, dels som ett verktyg för representanter ute i akademier och nämnder, dels för att plantera om kärnan i organisationen så att den i framtiden också kan blomma.

Amanda Stehn, sekreterare ArkitektStudenterna

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: