Landskap för landskapsarkitekter

När vi blev tillfrågade att åka ner till Alnarp på LARK-dagen blev vi väldigt glada. Vi sågfram emot två dagar fyllda med produktivitet,inspiration, nya kunskaper och nya ansikten. Väl framme i den regniga skånska myllan insåg vi att skolans lokaler är fantastiskt belägna mellan träd och buskar – det var inget tvivel om vad man studeradeinom dess väggar. 

Workshopen handlade om ätliga växter och hur det går att odla dem i vår närmiljö. Måletvar att ta fram ett koncept för egen odling av ett urval av ätliga växter. Som utgångspunkt hade vi vår favoriträtt. Utifrån det skapade vi en s k plantguild, där de av våra växter som trivdes ihop fick ingå. Det var väldigt lärorikt för oss, som till vardags endast arbetar med döda material.

Föreläsningarna var otroligt inspirerande, speciellt David Gissen om Subnature. Det vi lärde oss under de här två dagarna kommer vi ha nytta av i framtida projekt. Vi vill passapå att tacka Alnarp för två trevliga och lärorika dagar!  /Amanda och Anders, KTH Arkitekturskolan

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: