Forsknings- och utbildningsutskottet rapporterar

Hej i sommarvädret. Vi vill börja med att hälsa alla arkitektstudenter en fortsatt underbar sommar.! Den 14/6 var det möte i forsknings- och utbildningsutskottet på Sveriges Arkitekters kansli. En tapper skara arkitekter och arkitektstudenter samlades för att diskutera aktuella forsknings- och utbildningsfrågor och samtidigt välkomna den nya studenthandläggaren Matilda Schuman som tar över efter Martin Livian.
Så vad pratade vi om?
Arbetet med en ny utbildningspolicy drar igång. Utbildningspolicyn ska förmedla professionens syn på vilken kompetens en nyutexaminerad arkitekt bör besitta och är därför ett viktigt dokument I SA:s bevakning av arkitektutbildningarna. Detta är ett omfattande arbete och vill ni kika på den nu gällande utbildningspolicyn från 2004 kan ni följa länken nedan.
Ett lokalt utbildningsforum med temat ”Who is the architect” anordnades på Chalmers i samband med vårutställningen och ska ha varit mycket lyckat. Vidare är det den 11 oktober tid för utbildningsforum 2011 där några av de centrala frågorna kommer att beröra den minskade genomströmningen på masternivå som följd av bolognaprocessen vilket har skapat en oro för att studenter inte fullföljer sin 5-åriga utbildning utan nöjer sig med en kandidatexamen. Den ökade mångfalden av utbildningskombinationer inom arkitektur, stadsbyggand och samhällsplanering är en annan viktig fråga, vad har de för påverkan på våra professioner, hot eller möjlighet?
Övrigt kan tilläggas att forskningsforum 2011 hölls i Maj med ca 80 deltagare som fick svara på frågan om hur samverkan mellan praktik och forskning kan bli bättre.
Johanna Svedberg FP09
Mötet i sin helhet återberättas i rapporten på:
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: