Nya ögon på stål – arkitekttävling för studenter

Nu hösten snart här, men för att göra de mörka kvällarna lite roligare är det är dags att presentera en ny arkitekttävling för studenter!

Svenska Teknik & Designföretagen och Stockholmsmässan/Nordbygg i samarbete med Stålbyggnadsinstitutet och Entreprenörföretagen inbjuder till tävling om utformningen av ett besökscafé vid Nordbygg 2012. Tävlingens syfte är att få fram förslag till utformning av café och mötesplats som också erbjuder en informationspunkt för Stålbyggnadsinstitutet och Entreprenörföretagen. Förslaget ska visa stålets många möjligheter och goda egenskaper och samtidigt ge en upplevelse för besökaren.

Tävlingen startar idag, 2011-09-01! Det vinnande förslaget kommer att uppföras på Entrétorget vid Nordbygg 2012 och belönas med en prissumma på 20.000 kronor.  Ett antal förslag kommer att ges hedersomnämnanden och ställas ut under mässan. Tävlingen arrangeras i samråd med Sveriges Arkitekter och är öppen för arkitektstudenter inskrivna vid KTH Arkitektur, LTH Arkitektur, Chalmers Arkitektur, Umeå Universitet Arkitektur, Konstfack samt HDK Göteborg.

Vill du delta eller få mer information om tävlingen? Gå till Sveriges Arkitekters hemsida och registrera dig och läs mer. Glöm inte heller att attenda och sprida tävlingen på Facebook! Till mässan Nordbygg 2010 arrangerades en liknande tävling, då med inriktning på träbyggnad. Nedan ser du bild på vinnande förslaget Fägnad av Tomas Jonnergård och Åsa Landahl.


Foto: Per Bergkvist, Skogsindustrierna. 

Klicka här om du vill se vinnaren och övriga förslagsställare. Lycka till och ha kul!

Claes Larsson, tävlingssekreterare Sveriges Arkitekter
Matilda Schuman, studenthandläggare

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: