Valberedningens nomineringar till Akademiner och Nämnder

Det har tidigare på bloggen utlysts att platserna som studentrepresentant i Tävlingsnämnden, Akademin för Landskapsarkitektur, Akademin för Inredningsarkitektur samt Miljö- och Teknikutskottet har gått att söka.

Denna gång har valberedningen endast bestått av Linn Grönlund och Johanna Eriksson då Jenny Svensson-Malmgren, medlem i valberedningen, valt att själv söka en utav de utlysta posterna.

De som har ansökt om posten har alla varit engagerade och insatta i de ämnen akademierna och nämnderna behandlar och haft intressanta frågor de velat driva som studentrepresentanter. Det har varit svårt och spännande att välja kandidater bland alla de bra ansökningar som vi har fått in. Först efter långa diskussioner och noggranna överväganden har vi kunnat enas om vilka vi vill nominera.

Till Tävlingsnämnden har vi i valberedningen valt att nominera Josephine Philipsen. Josephine är lokalordförande på Alnarp och vill lyfta frågan om jämställdhet i tävlingar. Hon vill även uppmuntra studenter att söka fler tävlingar. Josephine inser även vikten av kommunikation och vill se till att all väsentlig information når ut till övriga studenter.

Vi i valberedningen tror att om Josephine blir vald kommer hon att vara en engagerad studentrepresentant som lyfter nya viktiga frågor i nämnden. Vi tror även att hon på ett bra sätt kommer att nå ut med information till övriga arkitektstudenter.

Till Miljö- och teknikutskottet har vi i valberedningen nominerat Jonas Lundgren. Jonas har i sin utbildning en grund i både teknik och miljö vilket gör att vi tror att han har den kunskapen som krävs för att kunna sitta med i utskottet. Jonas vill lyfta frågan om energieffektivt byggande och arkitektur. Han inser även vikten av att bidra till att sprida den information och kunskap han får i utskottet till andra arkitektstudenter.

Vi i valberedningen tror att om Jonas blir vald kommer han att vara driven och sprida kunskaper och insikter till övriga arkitektstudenter. Vi tror även att Jonas har de kunskaper som behövs för att kunna föra diskussioner i utskottet på en hög nivå.

 

Till Akademin för landskapsarkitektur har vi i valberedningen nominerat Johan Ask. Han vill hitta nya vägar att nå ut till studenter genom olika sociala medier och vill utveckla denna kanal. Han tror även på arkitekturen som en kraft att förändra samhället. Han har ett intresse för de större frågorna som landskapsarkitektur berör samt professionens roll i stads- och samhällsutveckling.

Vi i valberedningen tycker att Johan verkar vara genuint intresserad av frågorna som landskapsarkitektur berör då han är engagerad även utanför utbildningen. Vi hoppas att han bland annat genom sina kunskaper inom sociala medier kan bidra med nytänkande i Akademin och för Arkitektstudenterna.

Till Akademin för inredningsarkitektur har vi i valberedningen valt att nominera Jenny Svensson-Malmgren. Jenny har många intressanta frågor som hon vill lyfta till diskussion i akademin och vill bland annat driva studenternas frågor hårdare. Hon har även sett att det finns ett behov av att bidra med kunskap till studenter om vad en arbetande inredningsarkitekt gör. Hon vill även att definitionen av inredningsarkitektur blir tydligare för att studenter ska kunna känna trygghet i sin framtida yrkestitel.

Vi i valberedningen tror att om Jenny blir vald till studentrepresentant för inredningsarkitektur kommer hon att vara engagerad och utåtriktad. Vi tror och hoppas att hon kommer att lyfta viktiga samtida frågor som behöver diskuteras i akademin. Vi tror även att hon kommer att finna sin roll i akademin snabbt då hon har erfarenhet av liknande situationer.

Vi i valberedningen vill skänka ett stort Tack till alla er som har lagt ner tid och energi på era ansökningar och hoppas att ni kommer att söka lediga poster även i framtiden. Vilka som slutligen blir valda kommer att bestämmas på StudMax i helgen. Vi önskar er alla en fortsatt bra höst!

Med vänlig hälsning

Linn Grönlund och Johanna Eriksson, BTH

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: