Utbildnings- och forskningsutskottet fortsätter arbetet in i 2012..

En stund har gått sedan senaste mötet med Utbildnings- och forskningsutskottet den 16 november. Julen har passerat sitt crescendo, imorgon stundar nyårsafton och det är ca en månad kvar till Arkitektstudenternas årsmöte. Så många bra saker att tänka på på en och samma gång!

Dagen till ära för det senaste mötet med UFU var vi inbjudna av Wivianne Eidsaunet till Murmans kontor, spännande för oss som till största delen möts på kansliet (vilket inte direkt är fy skam det heller). På Murmans hade de väldigt härliga lokaler, fullt av folk, modeller och materialprover överallt, det kändes som en kreativ miljö! Vi fick en rundvisning följt av en väldigt god lunch och diskuterade till en början generellt kring allt som utskottet har på sin agenda för tillfället, och vad vi vill fokusera på i framtiden. Vi känner att vi spelar en viktig roll i landets arkitektutbildningars framtid, vilket vi vill utveckla och utnyttja ännu mer. Ni kan läsa mer om det i rapporten här.

Om en månad är det så årsmöte! Jag kommer att bytas av som studentrepresentant i utskottet. Det har varit ett otroligt inspirerande år med många spännande diskussioner och känslor av tillfredställelse över att situationen för oss studenter tas om hand. Det är otroligt många kompetenta personer som sitter i utskottet och jobbar ständigt för att utbildningen ska vara bra och bli bättre, samt att arkitekturforskningen ska utvecklas. Det är ett arbete som måste fortgå oavbrutet för att kompensera för skolornas tendenser till passivitet och nonchalans. En utbildning som vår måste likt alla andra ständigt hänga med i utvecklingen. Arkitektur är inte ett statiskt ämne med en absolut sanning, eller med en absolut utlärningsmetod. Jag tycker att det är väldigt spännande med ex. UMA, där man tänker nytt på utlärning- och inlärningsmetoder. Samtidigt finns det ju många andra barnsjukdomar på den skolan, saker som våra andra skolor kanske är bättre på. Här känner jag att Arkitektstudenterna fyller en viktig roll, som mötesplats, diskussionsforum och experimentverkstad för studenterna i landet. Det har varit otroligt kul att få uppleva det gångna året, där jag känner att organisationen har utvecklats än mer och att vi också fått ta ännu större plats i vår moderorganisation. Fyra studentrepresentanter sitter nu i Utbildnings- och forskningsutskottet. Det har fungerat väldigt bra och bemötts helt och hållet positivt från resten av utskottet. Jag känner att vi studenter får en större kraft där när vi kan representera alla inriktningar på våra utbildningar och också få en mer nyanserad och riktig bild av de skillnader och likheter, bra och dåliga sidor som de olika skolorna har.

Jag önskar de som fortsätter och de som tar över arbetet i utskottet det största lycka till med alla saker som finns på agendan, och hoppas kunna ge ett bra överlämnande under årsmötet i Oslo! Ser fram emot att träffa alla nya och gamla engagerade i Arkitektstudenterna igen, och hoppas att vi alla kan hjälpas åt att inspirera den nya representanten till ett aktivt och engagerat 2012 i utskottet!

Karin Dahlqvist
studentrepresentant
Utbildnings- och forskningsutskottet

Annonser
1 comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: