Miljö- & teknikutskottet lunchmöte 11 januari

Miljö- & teknikutskottet inom Sveriges Arkitekter arbetar med att fördjupa medlemmarnas kompetens för en hållbar utveckling. Detta görs för nuvarande i form av kortseminarium där yrkesverksamma och studenter bjuds in för att lyssna och diskutera. Temat ifjol kretsade kring energi och seminarierna berörde val av klimatskal, energisystem och material.

Årets första lunchmöte hos Miljö- & teknikutskottet ägde rum ett soligt 11 januari i Sveriges Arkitekters vita lokaler på Storgatan. På mötet bestämdes att vårens kortseminarium kommer att belysa fronten inom hållbar byggnadsteknik i Sverige. Den 13 mars hoppas vi på att kunna bjuda in Karin Adalberth, kvinnan bakom Sveriges energieffektivaste hus: en plusenergivilla i Åkarp utanför Malmö. Mer information och inbjudan till kommande seminarium finner du i slutet av nästa nummer av Arkitekten.

Den 8 maj är det sedan vi studenter som ska visa vad vi går för. Det är tänkt att 3-4 arkitektstudenter från de olika skolorna ska få chansen att åka till Stockholm och föreläsa om ett studentprojekt med miljöfokus som gärna ligger före i utvecklingen och kan inspirera yrkesverksamma. Så om du vet någon på din skola som gör eller har gjort ett passande projekt så hittar du mina kontaktuppgifter på http://www.arkitekt.se/s15103.

Ses vi på årsmötet i Oslo så pratar vi mer om det då!

/ Jonas Lundgren, ny studentrepresentant för Miljö- & teknikutskottet

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: