Vad vill du veta om arkitektbranschen?

Under våren kommer Sveriges Arkitekter att åka runt till alla arkitektskolor för att hålla två föreläsningar: om att söka jobb/praktikplats och om att hantera egna uppdrag som arkitekt.

Föreläsningen som handlar om att söka jobb pågår under en lunch, där vi går igenom det rådande marknadsläget, hur man går tillväga och några bra tips att ha med på vägen. I år kommer vi även uppdatera materialet med några relevanta intervjuer med både verksamma arkitekter som rekryterar praktikanter och nyutexaminerade och även studenter som har fått praktik eller jobb nyligen.

Föreläsningen om egna uppdrag pågår under ca två timmar under samma eftermiddag. Där går vi igenom om hur man hanterar kunder, vilka lagar och regler som är bra att känna till, avtalsskrivning med mera.

Är det något särskilt mer som ni vill att vi ska berätta om när vi kommer? Någon infallsvinkel eller fråga som vi inte får glömma bort? Kommentera inlägget, mejla mig på matilda.schuman@arkitekt.se eller ring mig på +46703665777 om du har några tankar eller idéer!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: