Vad anser du om bostadspolitiken?

Dialog kring bostadspolitiken

Miljöpartiet vill ha en dialog om bostadspolitiken som del i att de ska utforma och tydliggöra sin bostadspolitik. Bland annat ArkitektStudenterna har blivit ombedda att svara på ett antal frågor om detta och vi är nu intresserade av att veta vad du tycker.

Vi kommer svara på frågorna inom kort och kan vi få in dina tankar och synpunkter för att bredda underlaget så ser vi det som mycket positivt.

Läs vidare här för att se frågorna

Såhär skriver Miljöpartiet i sin förfrågan:

Vi i Miljöpartiet de gröna kommer under det kommande halvåret att utveckla och tydliggöra vår bostadspolitik. Detta kommer att ske i form av en bostadspolitisk rapport, vars huvudsakliga fokus kommer att ligga på frågeställningar kopplade till bostadsbristen som präglar många svenska städer.

Det är de boende, de bostadssökande samt fastighets- och bostadsmarknadens aktörer som känner verklighetens förutsättningar och utmaningar bäst. Därför är vi angelägna om att ha en dialog med intressenter från hela landet under denna process, men naturligtvis även framöver.

1. Hur skulle ni beskriva problembilden kring bostadsbristen och vad anser ni är de främsta orsakerna?

2. Vilka politiska åtgärder ser ni som avgörande för att minska bostadsbristen?

3. Vilka framgångsexempel skulle ni vilja lyfta fram på särskilt effektiv nyproduktion eller kreativt utnyttjande av befintligt bestånd?

4. Vilken eller vilka övriga bostadspolitiska utmaningar och möjligheter anser ni är mest prioriterade i nuläget och vilka åtgärder skulle ni vilja se för att möta dessa?

Skicka dina svar till studord@arkitekt.se inom de närmaste dagarna så har vi möjlighet att titta på dem i vårt arbete att svara Miljöpartiet.

Johanna Good,

Ordförande ArkitektStudenterna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: