Lära av varandra

Ordförandenätverk Saco studentråd

Som ny ordförande har man en hel del att lära. Trots ett år av presidiearbete bakom mig i ArkitektStudenterna så innebär det mycket nytt att bli vald till ordförande för en studentorganisation.

Lyckligtsvis finns det många studentorganisationer och en som organiserar oss, nämligen Saco studentråd. De samlar 19 studentorganisationer och kan därmed arbeta med studentfrågor på en helt annan nivå än vi som enskild organisation kan göra.

Jag deltog för lite mer än en vecka sedan på något som de kallar för ordförandenätverk där vi som arbetar i de olika studentorganisationerna får möjlighet att träffas, lära om och av varandra och dela med oss av tips och erfarenheter.

För Saco studentråd innebär det att våra frågor är deras frågor och det är något vi ska dra nytta av.

Det här pratade vi bland annat om under dagen:

Rekrytering och vilken roll studentmedlemmarna spelar i moderorganisationen

Former och relationer mellan moderorganisation och studentorgan och hur vi är representerade i deras styrelse och vilket inflytande vi har att påverka där

Åsiktsprogram/handlingsplan och hur organisationer jobbar olika med detta samt var man kan vända sig för att få tips om hur man skapar ett och vad det innebär

Begreppet fackförbund och vad det egentligen innebär och hur olika yrkesgrupper ser olika på det. Hur ser framtidens fackförbund ut?

Vi pratade väldigt mycket om bra och intressanta ämnen och det var en givande dag för min del. ArkitektStudenterna vill ha fortsatt bra kommunikation med Saco studentråd för tillsammans kan vi lyfta viktiga frågor.

Har du tankar, frågor eller idéer om detta eller något annat som rör ArkitektStudenterna? Tvivla aldrig att höra av dig till mig på johanna.good@ arkitekt.se

Johanna Good, Ordförande

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: