Gör (om)rådet – workshopledarna har ordet


Projektet Gör (om)rådet drar snart igång och nedan förklarar workshopledarna sina tankar om upplägg, innehåll och varför de tycker att ni borde åka!

Vi tror att genom att utforma ett gemensamt språk under workshopen, gärna ordlöst, ökar chanserna att nå en hög nivå på de färdiga resultaten. Principen utgår från att prototyper i olika medier fungerar som en kommunikationsnyckel mellan deltagarna vilket ökar produktionsgraden och språkliga barriärer förhindras. Genom att i uppgifter och delmoment använda olika material och medier ökar möjligheten att kunna utnyttja varandra i grupperna som verktyg och att växla roller, då varje deltagare ska fungera som en expert på sitt område. Med hjälp av uppgifternas upplägg utnyttjas det faktum att miljöer uppfattas subjektivt utifrån allas erfarenhet och förkunskaper. Vi tycker också att det är viktigt att vända på begreppen och inte endast leta problem utan även se på fördelar i de olika stadsbyggnadsprinciper som finns i områdena och hur dessa kan optimeras.

Eftersom det är tidsmässigt mycket intensiva workshops gäller det att tidigt hitta ett fokus i arbetet. Detta kommer bl.a. ske genom att öppna upp en referensbank med väl välda projekt, bilder, filmklipp och texter som inspiration vilket sätter en ton inför dagens arbete. Upplägget med deluppgifter och inspirationsarkivet skapar förutsättningar för en god kreativ process och man undviker låsningar under arbetets gång.

Några exempel på uppgifter som kan förekomma under helgerna är att arbeta med ”stalking” – att följa efter en boende och registrera fungerande/icke-fungerande platser och passager, arbeta med alternativa registreringsmetoder, arbeta med hybrider – att adoptera och omdefiniera fungerande egenskaper från goda platser till dåliga. Presentationsformer kommer vara allt från foto, film, subjektiva kartor, ljud, 1:1-installationer och modeller och under hela projektet kommer den löpande dokumentationen av processen vara viktig.

Läs mer om våra tidigare projekt och hur vi jobbar på vår hemsida withinwalls.dk

/ Moa Liew, Annemie Sandahl Pedersen och Christel Nisbeth Madsen

Anmäl dig nu till en eller flera workshops!
Maila kontaktuppgifter, skola + år och en kort förklaring till varför just du ska få åka till matilda.schuman@arkitekt.se
Workshop 1: 16-18 mars: Rosengård (senast anmälan torsdag 8 mars!)
Workshop 2: 30 mars -1 april: Hermodsdal
Workshop 3: 13-15 april: Lindängen
Workshop 4: 27-29 april: Hyllie

Läs mer om projektet i ett tidigare blogginlägg.

Vi ses i Malmö!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: