Konferens med presenter

Idag har ArkitektStudenterna medverkat på en lokalföreningskonferens på Sveriges Arkitekters kansli. Det finns lokalföreningar spridda ute i landet som är tänkta att fånga upp Sveriges Arkitekter på en mer lokal nivå och som ordnar allt från kontorsrevyer, föreläsningar, barkvällar till paneldebatter och studieresor. Känner du att detta är något du missat, så kolla upp vilken lokalförening som är aktiv där din skola finns; det är en guldgruva av möjligheter! 

Vi presenterade vår verksamhet i en presentation (länk) som fick många positiva reaktioner för att den var visuell och inspirerande. Vi gör mycket bra saker i den här organisationen och det får vi även höra från vår moderorganisation och från andra som blir medvetna om vårt arbete. 

På många sätt är uppbyggnaden av ArkitektStudenterna lik den av lokalföreningarna och vi delar därmed många gemensamma intressen. En sak som var väldigt tydlig idag var att intresset för oss var stort och många av lokalföreningarna vill ha in fler unga i sin verksamhet.

Att medverka på den här konferensen idag var ett mycket bra tillfälle att knyta fler kontakter till oss studenter där samtal som praktik, workshops, mentorskap och utbildningarnas framtid togs upp som ämnen som självklart berör alla delar av Sveriges Arkitekter.

En stor fråga som kommer tillbaka i allt är också kommunikation. Att nå ut till varandra är ju grundläggande för all verksamhet och där mycket arbete med utvärdering och förbättring behövs. Såväl mellan parterna som var närvarande idag som mellan styrelser och medlemmar. Nya kanaler behövs.

därför vill jag slänga ut en liten fråga: hur och genom vilken kanal når vi bäst ut till dig? berätta för oss på studord@arkitekt.se

Sen ska jag nämna att:

I asken finns ett uppdrag inför årets Arkitekturdag 16/11 som innebär att vi kan lyfta projekt, personer, inspiratörer m.fl. till prisade höjder. Fundera på vad eller vem du skulle vilja ge pris för Årets rookie, årets snackis, årets inspiratör, årets hjälte eller årets outsider. Arkitektrelaterade, på ett eller annat sätt. Tänk outside the box.

Den rymmer mer än man tror den lilla asken.

 

Johanna Good,

Ordförande ArkitektStudenterna

Annonser
1 comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: