Studrix 2 i ett soligt Göteborg

I helgen var årets andra studrix, denna gång i Göteborg. Arkitektstudenternas styrelse träffades på lördagsförmiddagen i Älvrummet där Cecilia Strömer från Sveriges arkitekters styrelse berättade för oss om Göteborgs framtida utveckling av de tidigare varvsområden kring Göta älv. Detta som verksam på Älvstranden. Cecilia träffade vi på lokalföreningskonferensen för några veckor sen och besöket är förhoppningsvis en avslappnad början till en närmare kontakt mellan Arkitektstudenternas- och Sveriges arkitekters styrelse. För övrigt lär den oprogrammerade gräsplätten mellan Älvrummet och Operan vara en av Göteborgs mest intressanta platser. Alla hänger där sida vid sida på en massa olika sätt.

Efter detta tog vi vagnen till Chalmers och hade möte i husets väldigt låsta lokaler. Vi pratade om att det är väldigt kul att våren har innehållit väldigt många spännande projekt som Arkitektstudenterna har kunnat stödja. Håll utkik om kommande blogginlägg om dessa. Arkitektstudenterna har en unik möjlighet till att stödja studentinitierade projekt och att detta utnyttjas är väldigt kul. På uppstart har vi just nu Urban Festival Woodshop i Köpenhamn. Blogginlägg kommer även här. Hör av dig till din lokalordförande om du också vill dra igång ett projekt. Vi vill alltid ha mer.

En sak vi många gånger återkom till under mötet var behovet av att stärka kopplingen till medlemmarna på landets skolor. De geografiska avstånden kommer alltid vara en svår sak att överbrygga men måste hanteras. Vi talade här mycket om hur vi kan stärka den lokala verksamheten, hur vi kan kommunicera vad vi gör och vad medlemmarna får ut av sitt medlemskap bättre.

Det blev en som oftast väldigt givande och produktiv helg, trots en för lång kö vid Pustervik. Nästa Studrix blir i september på en av våra skolor i Öresundsregionen. Alla galaxens stjärnors kärlek till er.

/Adrian, sekreterare i Arkitektstudenternas styrelse

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: