WOODSHOP i Köpenhamn!

Inget slår att tillbringa sommarlovets första dag på WOODSHOP mitt i gatufestivalen DISTORTION i Köpenhamn!

Distortion är en 5-dagars gatufestival – varje dag med en ny stadsdel som spelplan.  År 2011 besökte 80 000-100 000 människor festivalen per dag! Igår var det dags för hela kalaset att komma till Vesterbro där arkitektstudenterna med hjälp av Kunstakademiets Skoler for Arkitektur, Design og Konservering skulle bygga med trä.

Vi var ett gäng som lämnade Lund igår förmiddag för att gemensamt ta oss till Vesterbro där vi skulle möta upp de andra workshop deltagarna. Vi började med att åka till arkitekturskolan för att hämta 1,5 ton virke. Medan vi väntade på bilen som vi skulle frakta virket i kikade vi runt i lokalerna och gick rakt i in i utställningen för årskurs 5’s examensarbeten. Det märks att danskarna verkligen älskar modeller och de hade konstruerat ett ofantligt antal otroligt genomarbetade modeller. Vi funderade på hur de hinner med allt?

När bilen anlände lastade vi in virket där varje träblock vägde runt 200kg (fick akta tårna) och gav oss iväg till Vesterbro. Väl på plats hade en svart tvåvåningsbuss tillhörande Jägermeister lagt beslag på vår festivalplats så vi hittade en mycket bättre på en gräsyta mitt i esplanaden istället. Vädret hade en del svårigheter med att bestämma sig för regn, sol eller vind så det slog på allt samtidigt vilket resulterade i att vårt regnskydd flög bort i ett tidigt skede av dagen. Av de träblock som vi hade lastat in i bilen byggde vi en sittyta i olika nivåer med ryggstöd. Till vår glädje blev den genast populär bland festivalbesökarna som hellre ville sitta på den än på gräset.

Då monsunregnet senare på kvällen tvingade oss att fly fältet hade vi tur att allihop bli inkvarterade i danska designstudenten Mattias lägenhet som bodde i närheten. Där blev det pannkaksbak från ett gammalt danskt recept (öl var en av ingredienserna) och alla besökare som klev in i lägenheten fick glitter blåst i ansiktet, som så här dagen efter fortfarande sitter fast i ögonfransar och ögonbryn som ett litet minne.

Clara Hansson, Alnarp

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: