Tävlingsnämnden juni

Rapport från Tävlingsnämndens möte 13 juni

Många tävlingar har genomförts sedan mitt första möte som studentrepresentant. Det slår mig först nu vilken kunskap om tävlingsvärlden som har uppdagats och en hel del skvaller kan man allt utläsa från samtliga diskussioner kring de tävlingar som genomförts. Men framförallt är min största lärdom att jag ska tävla mer, hur och när spelar ingen roll men, sant som sagt, jag ska banne mej tävla! Min förhoppning är naturligtvis att dessa budskap och info går ut till alla er andra arkitektstuderanden. Nedan kan ni läsa om aktuella arkitekttävlingar som ni kan vara med i och jag kan avslöja att det inom kort kommer ytterligare en arkitekttävling för studenter som verkar riktigt spännande, mer om det efter sommaren.

Onsdagen i juni uppe på kansliet  i Stockholm var det sista mötet innan sommaruppehållet. Innan varje möte äger rum skickas en kallelse ut ungefär en vecka i förväg för att alla sittande arkitekter ska kunna läsa igenom vilka aktuella tävlingar som ska diskuteras. På så vis kan vi alla kallade också fundera över lämpliga jurykandidater till respektive tävling som ska dras igång. Inför det här mötet var det flera lämpliga domare som behövdes eftersom flera tävlingar ska dras igång lagom i sommarens tider. Det är såklart också mycket ska spikas innan semestertider. Mötet börjar med att Claes och Katarina, som är ansvariga för tävlingsnämnden, har fått mycket bra uttalanden från de som anordnar tävlingarna om en bra Jury, vilket också visar på att det är ett bra jobb som görs av tävlingsnämnden vid val av Jury. Det är fördelaktigt med flera sittande arkitekter från olika professioner som känner till olika namn inom arkitekturvärlden med olika styrkor som kan vara lämpligt eftersom alla tävlingar kan se så olika ut.

Aktuella tävlingar:

Nu när sommaren är här finns det äntligen lite tid över för tävling!

Ny student tävling är aktuell, nämligen Kakeltävlingen 2012! Tävlingen har genomförts tidigare år med nytt tema för varje gång. I år är temat ”Blomsterkaféet” som innebär att ett växthus ska rustas upp och kunna fungera som ett botaniskt museum och inrymma ett kafé/restaurang. Tävlande kan vara en enskild student eller flera studenter tillsammans. Detta är en tävling som vänder sig till alla Arkitektstudenter. Sista inlämningsdag är 10 september. Mer information hittar du här:  http://www.bkr.se/kakeltavlingen.aspx

En annan internationell tävling som är på gång är         ”Gosan public Library in Korea ”. Detta är en internationell tävling som vänder sig till både verksamma arkitekter och studenter. För mer info kika in på: http://www.arkitekt.se/tavlingar/aktuella Där hittar ni även fler internationella tävlingar som är på gång.

 Avgjorda tävlingar:

Flera tävlingar har avgjorts nu innan sommaren och semestrarna börjar vilket är kul att se när man har följt det från start.

Hässleholms kommun och tävlingen om en ny stadskärna avgjordes nyligen. Förslagen var alla bra men en enad jury tog beslutet om att Nivås förslag var det bästa och vann därmed tävlingen. Gå in och se bidragen här: http://www.arkitekt.se/s72549  Det nämndes också att Hässleholms kommun utrycker att de lärt sig mycket om sin stad och dess utveckling genom att se allas bidrag.

Avgjord är också Paradiset i Huddinge tävlingens syfte var att få fram ett förslag till utformning av ett nytt hus med kontor och handel i Huddinge Centrum. Det vinnande förslaget var ”sekvens” ritat av Kod Arkitekter se bidraget här: http://www.arkitekt.se/s72612.                                                                 Snart avgörs också studenttävlingen ”Malmö Bo12”. Under 19 juni – 1 juli har samtligas förslag visats på form och design center. Vinnarna koras på Almedalsveckan i Visby 7 juli.

Allt senaste om avgjorda och aktuella tävlingar kan ni såklart läsa på http://www.arkitekt.se/tavlingar. Nu tar jag sommaruppehåll, nästa möte äger rum den 22 augusti.

Josephine Philipsen, Studentrepresentant i Tävlingsnämnden

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: