Ansök till posten som studentrepresentant i Sveriges Arkitekters styrelse!

Är du nyfiken, lyhörd och har ett brinnande arkitekturintresse? Är du engagerad, frågvis och modig? Är du intresserad av att vara med och styra Sveriges Arkitekters verksamhet och framtid?

Ansök till posten som studentrepresentant i Sveriges Arkitekters styrelse!

På Sveriges Arkitekters stämma 17-18 november är det dags att välja en ny styrelse och därmed en ny studentrepresentant! Är du intresserad av att styra Sveriges Arkitekters verksamhet och framtid vill vi ha din ansökan senast torsdag den 4/10.

Du söker genom att skicka ett mail till val.arkitektstudenterna@gmail.com där du bifogar ett personligt brev med en beskrivning av vem du är, varför du söker posten och vad som gör dig till en lämplig kandidat. ArkitektStudenternas styrelse nominerar en person som sedan väljs in på stämman. Du ansöker om ett tvåårigt uppdrag som sträcker sig över verksamhetsåren 2013/2014 och du måste självklart vara medlem i Sveriges Arkitekter för att kunna bli nominerad.

Har du några frågor? Vänd dig direkt till den nuvarande studentrepresentanten Vanda Kehr via mail (vandakehr@gmail.com) eller telefon (0736 427 610) eller till ArkitektStudenternas ordförande Johanna Good via mail (johanna.good@arkitekt.se) eller telefon (0739 893 860)

Nedan kan du läsa om hur styrelsearbetet fungerar och om hur vår nuvarande studentrepresentant Vanda har upplevt sitt uppdrag:

Sveriges Arkitekters styrelse liknar ArkitektStudenternas styrelse på många sätt. Styrelsen består av 13 ledamöter från de fyra professionerna från olika arbetsplatser runt om i Sverige. I styrelsen träffas vi 8 gånger om året för styrelsemöten, två av dem är längre möten, så kallade “internat”, där ett av dem är fre-lör på någon trevlig plats i Sverige och ett av dem 4 dagar på någon spännande plats i Europa (under mina 2 år har vi varit i Köpenhamn och Hamburg)! “Vanliga” möten är nästan alltid på fredagar, oftast i Stockholm och pågår ca kl.10-16. Utöver styrelsemötena brukar vi ses några gånger till för andra evenemang som t.ex. arkitekturdagen, årsstämma, workshops etc.

Som studentrepresentant i styrelsen är du som vilken annan ledamot, d.v.s. din röst är lika mycket värd som alla andras (i vissa akademier och nämnder är studentrepresentanten suppleant, vilket innebär att ens röst inte räknas vid omröstningar). Viktigt är att du för din och studenternas talan på möten och ser till att studenternas åsikter blir uppmärksammade i de olika frågorna som diskuteras och arbetas med inom Sveriges Arkitekter. För att kunna vara delaktig i de olika frågorna måste man ordentligt läsa och ta del av de material som skickas ut innan varje styrelsemöte. Det är även viktigt att framföra de frågor och åsikter som finns bland studenterna, det som det ”snackas” om på skolorna till styrelsen och förbundet. Därför är det viktigt att du vågar fråga om det är något som du inte förstår eller vet hur det påverkar studenterna, skolorna etc., men också för att du ska vara insatt i vad du röstar om i olika beslut. Din röst kommer att vara betydelsefull och du en viktig kontakt mellan styrelsen och arkitektstudenterna.

Det är viktigt att du som söker är intresserad av allt som har med arkitektyrket att göra, inte bara studentrelaterade frågor eller de som är kopplade till din egen ”arkitektgren” (inredning, hus, landskap eller plan). Det är en klar fördel om du varit engagerad i ArkitektStudenterna på något sätt innan och har kunskap om hur och med vad förbundet arbetar med. Erfarenhet från andra organisationer eller liknade verksamheter är också jättebra.

Jag tycker arbetet varit väldigt roligt och lärorikt. Det är en fantastisk möjlighet att få en bred inblick i arkitektyrket och branschen och möjlighet att möta och knyta bra kontakter med spännande människor!

Har du några frågor får du gärna ringa eller maila mig!

Vanda Kehr

e-post: vandakehr@gmail.com
mobil: 0736 427 610

/Matilda Schuman, studenthandläggare

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: