Sök till Akademin för fysisk planering & Akademin för inredningsarkitektur!

Nu kan du söka till posten som studentrepresentant i Planakademin eller Inredningsakademin!
Skicka din ansökan med din motivering till
val.arkitektstudenterna@gmail.com
senast onsdagen den 19/12

Det finns fortfarande platser kvar att söka i Valberedningen, så sök, sök, sök idag!

I planakademin sitter ett erfaret gäng med bred och lång erfarenhet inom stadsbyggnads/planeringssektorn i Sverige. De besöker olika intressanta aktörer inom plan-Sverige och diskuterar deras verksamhet. Akademin bevakar också olika viktiga frågor inom planering, deltar i debatten och anordnar utbildningar och andra aktiviteter.

Som studentrepresentant för du in ett studentperspektiv i akademins diskussioner, du bloggar om intressanta saker från akademins möten och företräder studenternas intressen i akademin (t.ex. om akademin håller aktiviteter som är intressanta för studenter så är du ansvarig för att den informationen kommer ut). Akademin träffas ca sex gånger varje år varav ungefär två är telefonmöten och ett är ett internat (fredag-lördag med övernattning).

Alla arkitektstudenter kan söka. Men en fördel är om du läser till planeringsarkitekt eller arkitekt/landskapsarkitekt men har ett stort intresse för stadsbyggnad/ planering.

Nuvarande studentrepresentant Mårten Espmarker:
Jag blev studentrepresentant i planakademin februari 2011. Under min tid har planakdemin besökt Stockholms stadsbyggnadskontor, Statens fastighetsverk, mark- och miljödomstolen, Boverket och Bth. Man har haft internat i Helsingborg och träffat företrädarna för H+ projektet och haft internat i Linköping/Norrköping med deras gemensamma översiktsplan som tema. Akademin anordnade också ett utökat plansamtal (med tema profession, roll och stadsbyggnad) och planerardagen 2012. Under min tid i akademin har jag drivit frågan om de förändringar som gör på utbildningen på Bth. Akademin var på Bth våren 2012 och diskuterade utbildningen något som sedermera resulterade i en debattartikel.

Man lär sig mängder. Man får grymma kontakter. Man får en insikt i hur plan-Sverige ser ut (som skolan inte riktigt klarar förmedla). Det är kul.

Hitta mig på facebook om du har frågor eller funderingar!
Mårten Espmarker, marten_e@hotmail.com

 

Akademin för Inredningsarkitektur bevakar Inredningsarkitekternas intressen. Möbelmässan, val av jury till guldstolen samt akademisamtal där olika aktuella frågeställningar inom professionen diskuteras, är viktiga inslag i akademins arbete.
Studentrepresentanten ska vara student vid Konstfack eller HDK.

Nuvarande studentrepresentant Jenny Svensson-Malmgren:
Min roll i Akademin har varit att föra fram era röster och få oss studenter att vara en del av den debatt som pågår kring Inredningsarkitektur idag. Efter avslutade studier är det nu dags för mig att bolla över posten till en ny person.

I Akademin har vi bl.a diskuterat tankar kring utbildningar för inredningsarkitekter, möbelmässans möjligheter, olika prisnomineringar, arbetskulturen på arkitekt-kontor, inredningsarkitektens roll och dess relation till andra yrken som rör inredning. Det har varit oerhört intressant och givande att få ta del av de tankar som finns ute på arbetsmarknaden och ta del av de erfarenheter övriga medlemmar i akademin har. Ni kan läsa mer om våra möten i rapporter som finns på Sveriges Arkitekters hemsida.

Tycker du också att länken mellan studenter och verksamma arkitekter är viktig och är intresserad av att engagera dig i Akademins frågor – Sök posten!!!

Har du några tankar eller funderingar, kontakta mig gärna.
Vänligen Jenny Svensson-Malmgren, jenny.svenssonmalmgren@gmail.com


Inval till samtliga poster sker på årsmötet i januari.

Lycka till! 🙂

// Clara Hansson, samordnare i Valberedningen

Annonser
1 comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: