Akademin för landskapsarkitektur – rapport från möte 12 december

Hej! Här kommer en kort rapport från veckans möte i akademin för landskapsarkitektur. Jag hade inte möjlighet att närvara och istället får ni lite minnesanteckningar som Tomas skrev.

Närvarande: Tomas, Emily, Liv och Clara

Göteborg – seminarium 26 april

”Göteborgsgruppen” med Liv och Sabina i spetsen har, tillsammans med ett par till, bokat lokal i stadsmuséet för 150 pers. Middag på kvällen ev. Feskekörka. Tema/motto är tänkt att vara ”till- rätta-lägga” och att vi kan kalla det LA-akademins seminariestafett. Namn på föreläsare är inte klart men preliminära namn finns. Arbetsgruppen funderar på nya platser/projekt att visa men har ni studenter några heta tips på intressanta sådana i Göteborg får ni gärna komma med förslag till mig så för jag det vidare. Studenter kommer att kunna delta till ett självkostnadspris.

Internationellt

Emily som är internationell representant har fått ett frågeformulär från IFLA som är ett led i IFLA:s förändringsarbete. Drivs av IFLA:s working group med Michael Owen, Bruno Marques och Diane Menzies. Tomas och Emily försöker prata om det nu på fredag så det kan bli besvarat före 16 december. Sen en generell fråga om att få ut info från t.ex IFLA till medlemmarna. Nu är det en fototävling som är ute men hur distribuera?

Förfrågan från Alnarp

SLU Alnarp har vänt sig till akademin för att fråga om ev. samarbete. Han nämnde också att vi kanske kunde göra något i samband med att Malmö firar jubileum för Baltiska utställningen (100 år?). Tomas har svarat i generell ordalag att vi är positiva, men kan lägga till att vi måste göra det i mån av tid. Om vi gör något i Umeå det året kanske det är tillräckligt. Men att vara förmedlare av kontakter etc så självklart. Sen gav Tomas beskedet att akademin och fortsättningsvis ser representant från utbildningen.

Angående ev. flytt av utbildningen i Ultuna till Alnarp.

Tomas informerade att remisser skickats in till SLU:s rektor som är kritiska till det förslaget, bl.a från Sveriges Arkitekter. Att fakulteten och institutionen för stad och land i Ultuna naturligtvis också gjort det. I Alnarp vet vi inte hur det samlade svaret ser ut om det finns ett sådant, men vi vet att det finns de som är positiva såväl som negativa. Den 18 december samlas rektor och styrelse för att fatta ett inriktningsbeslut, om det här men också flera andra frågor som är under lupp på SLU.

______________________________

Nästa möte: ej fastställt.

/ Johan Ask, studentrepresentant i akademin för landskapsarkitektur

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: