Nomineringar av 2013 års Presidie, Verksamhetsrevisor & stud.rep. i Planakademin

Denna valomgång har valberedningen bestått av en färre ordinarie medlem då Macelo Rovira Torres valt att kandidera till en av posterna. Istället har vi tagit hjälp av en adjungerande representant, Josephine Philipsen som vårt bollplank. Josephine har tidigare varit lokalordförande för Alnarp och studentrepresentant för tävlingsnämnden.
OBS: Det går fortfarande att söka till valberedningen 2013 och som studentrepresentant till inredningsakademin.

Vi vill börja med att tacka för alla ansökningar som har kommit in. De nominerade är:

Verksamhetsrevisor: Martin Falck, LTH 
Martin är djupt införstådd i Arkitektstudenternas organisation och arbete. Han har under året 2012 haft posten som vice ordförande i presidiet och dessförinnan varit lokalordförande på LTH. För tillfället gör Martin praktik men vill som verksamhetsrevisor ha en god och kontinuerlig kontakt med styrelsen. Vi anser att Martins erfarenheter och hans kunskaper om styrelsens arbete och beslutsprocess bidrar till att han skulle bli en utmärkt verksamhetsrevisor.

Studentrepresentant i Planakademin: David Larsson, BTH 
David har ett genuint intresse för planering och intresseområdet sträcker sig från liten till stor skala. Han framför vikten av kommunikation och vill fungera som en tydlig länk mellan Sveriges arkitekter, Planakademin och Arkitektstudenterna runt om i landet och sprida information, lärdomar och synsätt mellan dessa. Vi tror att David skulle bli en mycket bra representant i Planakademin för att han har det engagemang och det intresse som krävs för att axla posten.

 

Nomineringar till Presidiet:

Ordförande: Adrian Eygun Kihlberg, KTH 
Adrian har suttit som sekreterare i presidiet under det gångna året. Han har en djup inblick i styrelsens arbete och värdefulla kunskaper för att fortsätta driva befintliga frågor samt utveckla arbetet och de förslag som redan satts i rullning. Han kommer att vara en trygghet för det nya presidiet och hjälpa dem att hitta rätt i arbetet på respektive post. Det är viktigt för Adrian att stärka lokalordförandens självförtroende och engagemang i styrelsearbetet så att fler medlemmar får ta del av Arkitektstudenternas fördelar, därför tror vi att Adrian skulle göra ett bra arbete på posten som ordförande.

Vice ordförande: Julia Boström, BTH 
Julia har visat stort engagemang och gott resultat på de tidigare förtroende poster som hon haft inom olika organisationer. Hon har tidigare suttit som lokalordförande på BTH och arbetat aktivt med arrangemang och metoder för att engagera och inspirera medlemmarna. Julia inser vikten av de aktiviteter och workshops som anordnas av lokalföreningarna och vill aktivera hela styrelsen för att förvalta och lyfta denna verksamhet. Vi tror att Julia på en vice post skulle vara ett bra stöd till ordförande och stärka presidiet och lokalföreningarna.

Sekreterare: Marcelo Rovira Torres; KTH 
Marcelo har tidigare visat stort engagemang för arkitektstudenternas arbete på flera arbetsområden. Han har suttit både som vice och ordförande i lokalföreningen på KTH och varit en del av valberedningen under 2012. Marcelo har även visat ett väl utfört arbete inom andra organisationer där han bland annat haft sekreterarposten och har under dessa perioder lärt sig mycket om hur man driver ett styrelsearbete. Vi tror att Marcelo skulle berika de andra i presidiet på flera plan på posten som sekreterare.

Kassör: Paulina Jaén Nilsson, UMA 
Paulina är engagerad i många viktiga frågor som presidiet och arkitektstudenterna driver och vill gärna skapa debatt, påverka och inspirera. Hon har även visat stort engagemang i andra sammanhang som ex. jagvillhabostad.nu och Arkipelagomässan. Det är viktigt för Paulina att främja ökad kontakt mellan skolorna, bevaka välmående bland studenterna och jobba för Arkitektstudenternas ökade närvaro på skolorna. Vi tror att Paulinas engagemang och tidigare erfarenhet av ekonomi och styrelsearbete skulle göra henne till en bra kassör.

Kommentar: De nominerade till presidiet har var och en skrivit utförliga ansökningar men skickade även in en gemensam ansökan, vilken vi avsåg vara mycket motiverande om hur ett kommande arbete kan genomföras. De vill jobba för att fler medlemmar får del av verksamheten, stärka påverkansarbeten via portaler som Almedalsveckan och via samarbeten med jagvillhabostad.nu, SACO-studentråd och SSCO. De vill även lägga stort fokus på kommunikation och förbättra informationen på alla nivåer.

Vi tror att detta förslag på presidie kommer att göra ett utmärkt arbete för att driva arkitektstudenterna framåt. Vi tror att de kommer vara lyhörda inför styrelsen och medlemmarnas åsikter och reflektioner samt stärka och uppmuntra lokalföreningarna både lokalt och mellan skolorna. Kandidaternas tidigare erfarenheter, intressefrågor och drivkrafter anser vi komplettera varandra. Två av de nominerade är från KTH och detta har tänkts igenom grundligt. Med anledning av väl motiverade ansökningar samt att presidiets uppgift till stor del är att stötta och uppmuntra lokalföreningarnas arbete oberoende av vilken skola man tillhör, så tror vi att sammansättningen av detta presidie kommer att göra ett utmärkt arbete.

 /Valberedningen via Clara Hansson, Alnarp

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: