Akademin för landskapsarkitektur – rapport från möte 12 mars

Närvarande: Johan Ask, Tomas Eriksson, Clara Lundquist, Anna Flatholm, Liv Sonntag, Sabina Richter, Emily Wade

Nya medlemmar

Vi välkomnar Anna Flatholm, stadsträdgårdsmästare i Umeå, välkommen som ny medlem! Ännu en medlem ska väljas in och kontakt sker med aktuella namn.

En idé lades fram om att forma ett nätverk av personer som skulle kunna vara med som adjungerande medlemmar vid särskilda tillfällen. Exempelvis skulle en person som är duktig på att skriva vara med på de internationella konferenserna och i samband med det skriva en krönika eller rapport.

Göteborgsseminariet

Marknadsföringen av seminariedagen pågår för fullt. Ta chansen och få inblick i vad som händer inom stadsutvecklingen i Göteborgsregionen. Under temat “Till[rätta]lägga” diskuteras det offentliga rummets utformning och funktion utifrån ett förtätningsperspektiv. Seminariedagen går av stapeln den 26 april på Stadsmuseet i Göteborg och välkomnar alla studenter till ett självkostnadspris. Obs! Begränsat antal platser så anmäl dig snarast möjligt.

Mer info finns på: http://www.arkitekt.se/tillrattalagga2013

Internationellt

IFLA

Det kommer vara ett möte med alla de som har varit internationella representanter i organisationerna på fredag. Frågan om omorganisering kommer att tas upp på IFLA:s generalförsamling i Nya Zeeland 10-12 april. Det finns en oro för att det inte kommer tillräckligt med delegater för att kunna rösta igenom förslaget. Emily åker dit och vi önskar henne mycket nöje och lycka till på andra sidan jordklotet.

Norge

Den 18 mars är det möte i Norge där den norska organisationen fundera på att slå ihop sina organisationer ungefär på samma sätt som Sveriges Arkitekter. De har inbjudit till ett möte dit bland annat Torbjörn Andersson kommer att åka. Det finns både för- och nackdelar med en gemensam organisation. Man har inte makten över pengarna men den stora organisationen kan ta risker. Lite mindre självständighet, men också en styrka. Akademierna blir ett slags forum som kan vara bra.

Nordiskt möte på Island i juni

Akademin bistår med Emily Wade som föreläsare eftersom tiden är så kort för föreläsningen och hon ändå är där. Temat är landskapet som turistattraktion. Vi talar om att man ”lägger till” arkitektur i landskapet, t ex Naturum. Konferensen har inte fått sin form ännu, därför har det varit svårt att marknadsföra den.

Landskapsarkitekturtidskrift

Det ges nya uttryck för en saknad av att det inte finns någon dedikerad landskapsarkitekturtidskrift längre. Area och Utblick Landskap var bra exmpel som fanns tidigare. Idag får man inte samma ”skvaller” och småplock. Samtidigt konstateras att Arkitekten inte utnyttjas i tillräcklig grad. Ett möte ska bokas med den nya chefredaktören och kommunikationschefen när de är på plats. Samtidigt fortsätter Sabina utvecklings- och samarbetet med den danska tidskriften Landskab.

________________________

Nästa möte: 9 april.

/ Johan Ask, studentrepresentant i akademin för landskapsarkitektur

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: