Utlysning av studentposter!

Image

Nu utlyser vi flera studentposter i Sveriges Arkitekters akademier och utskott! Som studentrepresentant har du en unik möjlighet att vara med och påverka utvecklingen inom ett område som intresserar dig. Du knyter kontakter, får inspiration till din utbildning och lär dig extremt mycket om arkitektvärlden utanför skolan.

De poster som utlyses är:

– Akademin för arkitektur (1 post)

– Akademin för landskapsarkitektur (1 post)

– Utbildnings och forskningsutskottet (2 adjungerade poster: planering och inredning)

– Studentrepresentant till ARKIS (1 post)


Akademin för arkitekturAkademin för arkitektur vill fungera som ett stöd till Sveriges Arkitekter när det gäller att bevaka arkitektur-, utbildnings- och professionsfrågor och för att höja kvaliteten i de aktiviteter som görs i Sveriges Arkitekters namn. Ambitionen är att identifiera problemställningar som i nästa steg kan lyftas fram i en öppen diskussion i kåren och hos allmänheten. Akademin har utvecklat en form av runda bord-samtal, som samlar en grupp personer kring ett aktuellt eller angeläget ämne. Samtalen dokumenteras och publiceras, bland annat i tidningen Arkitekten. Ett av de viktigaste uppdragen för akademin är dessutom att utse juryledamöter till flera av Sveriges Arkitekters priser.

Om du har några frågor om Akademin för arkitektur kan du vända dig till nuvarande representant Martin Livian (martinlivian@gmail.com)

Akademin för landskapsarkitektur 


I akademin för landskapsarkitektur sitter landskapsarkitekter från olika delar av Sverige och från olika typer av arbetsplatser. De bevakar viktiga frågor inom landskapsarkitektur och har som mål att förstärka landskapsarkitektens roll i samhället. Akademin arrangerar varje år en konferens och driver facebooksidan ”Forum landskap” som sprider information om vad som händer i landskapsarkitekturvärlden.

 

http://www.arkitekt.se/tillrattalagga2013
http://www.facebook.com/pages/Forum-Landskap/254257597942754?fref=ts

Om du har några frågor om Akademin för arkitektur kan du vända dig till nuvarande representant Johan Ask (joda0001@stud.slu.se)

Utbildnings och forskningsutskottet

Utbildnings och forskningsutskottet(UFU) behandlar frågor rörande grundutbildning, utbildningspraktik, vidareutbildning, professionalisering samt forsknings- och utvecklingsarbete. Utskottet har styrelsens uppdrag att ansvara för bästa möjliga förutsättningar för inhämtning, underhåll och utveckling av arkitekters och planerares kunskaper i Sveriges Arkitekters namn. Utskottet ansvarar för genomförandet av ett årligt Utbildningsforum och ordnar vartannat år ett Arkitekternas Forskningsforum i samverkan med aktörerna inom arkitektur- och planeringsforskningen. Utskottet håller ca 4 möten per termin på Sveriges Arkitekters kansli i Stockholm.


Vad innebär det att vara adjungerad? För att representera och bevaka hela utbildningsbredden i landet har ArkitektStudenterna möjlighet att närvara med en student från varje disciplin på Utbildnings- och forskningsutskottets möten. Under våren söker vi nya adjungerade representanter från inredning(Konstfack/HDK) och planering(BTH).

Att vara adjungerad innebär att du deltar i möten och i den aktiva debatten. Du har dock inte samma ansvar som den formella studentrepresentanten gällande att t.e.x lämna in rapporter. 
 

Om du har några frågor om UFU kan du vända dig till ordinarie representant Henrik Larsson (larssonhenrik@live.com)

Studentrepresentant till ARKISARKiS Arkitektur i Skolan är ett professionellt nätverk som arbetar för att öka medvetenheten i samhället och framför allt i skolan om den byggda miljöns, arkitekturens, och det offentliga rummets betydelse. ARKIS har medverkat i Skolverkets läroplansarbete för arkitekturämnet på gymnasiet. De arrangerar konferenser, workshops och skapar läromedel. De har ett stort nätverk och samarbetar bland annat med Arkitekturmuseet och Region Väst. De är även med och arrangerar en internationell tävling om arkitektur i skolundervisningen, Golden Cubes Awards. 

ARKIS söker nu en studentrepresentant som brinner för arkitektur i skolan och hur det förmedlas. ARKIS arbetsgrupp träffas ungefär två gånger per termin. Detta är första gången ARKIS utlyser en studentrepresentant och vi är mycket glada för detta! 

Här finns information och inspiration: 

http://www.arkitekt.se/arkis
http://www.arkitekturpedagogen.se
http://www.facebook.com/arkitekturpedagogen

Hur söker jag och vad innebär det? Som studentrepresentant är ditt ansvar, om inget annat är angett, att delta i möten och förmedla vad akademin/utskottet jobbar med till övriga studenter. Vi ser gärna att du har ett brinnande intresse för posten du söker och tycker om att kommunicera dina erfarenheter och upplevelser. 

Ange tydligt vilken post du söker och skicka din ansökan till val.arkitektstudenterna@gmail.com senast 17 april. Din ansökan ska innehålla en skriftlig motivering till varför du är intresserad av posten och berätta gärna om du har några tidigare relevanta erfarenheter. 

Med vänliga hälsningar

Valberedningen 2013
Natalie Coquand
Josephine Philipsen
Matilda Schuman

Annonser
1 comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: