Valberedningen nominerar…

Först och främst vill vi i valberedningen 2013 tacka alla som skickat in ansökningar! Det har varit ett rent nöje att gå igenom alla inkomna ansökningar och inse hur många otroligt duktiga och engagerade medlemmar ArkitektStudenterna har. Tyvärr har ingen ansökan om adjungerad post i UFU från planeringsarkitektur inkommit – så är du sugen, tveka inte att mejla oss snarast!

Nu är det äntligen dags att meddela vilka valberedningen har beslutat att nominera till de utlysta posterna:

– Akademin för landskapsarkitektur

– Akademin för arkitektur

– Studentrepresentant till ARKIS

– Utbildnings och forskningsutskottet

Nominerad till studentrepresentant i Akademin för Landskapsarkitektur:
Therése Ryding, SLU Alnarp år 2

Therése uppvisar en stor bredd i sina kunskaper om yrkeskåren och har som ambition att driva utbytet av kunskap mellan yrkesverksamma och studerande samt att stärka landskapsarkitektens identitet och roll i samhället. Frågorna Therese brinner för anser vi i valberedningen vara högst relevanta för en ledamot i akademin för landskapsarkitektur. Med sina tidigare erfarenheter inom kommunikation och utifrån det goda arbetet hon gjort med bland annat landskapsarkitektdagen är vi övertygade om att Therese kommer passa som handen i handsken i rollen som studentrepresentant för landskapsarkitektakademin.

Nominerad till studentrepresentant i Akademin för Arkitektur:
Joakim Åberg, KTH år 2

Joakim har en bred erfarenhet av arkitekturämnet även utanför skolans värld, både genom organisationsarbete och genom att han arbetade som byggnadsingenjör på ett arkitektkontor innan han påbörjade studierna till arkitekt. Han har tidigare varit med i ArkitektStudenternas styrelse och även närvarat på Almedalsveckan 2012. Då Joakim påbörjade sina studier på UMA, men nu går på KTH har han även erfarenheter och insikt i arkitektutbildningen på två olika skolor. Joakim brinner för att diskutera hållbarhetsfrågor i alla skalor och för att visa att arkitektur har en bredare och djupare betydelse för samhället än byggnaderna i sig. Vi tror att akademin är en bra plattform att diskutera dessa viktiga ämnen och att Joakim kommer tillföra mycket till akademins arbete.

Nominerad till studentrepresentant i ARKiS:
Elin Madsen, SLU Alnarp år 3

Elin Madsen uppvisar en stor passion för att frambringa barnperspektivet inom arkitektur och planering. Elin understryker vikten av att ”framkalla ett medvetande hos barn och ungdomar om sin miljö” och att det är nyckeln till att nå unga idag för att få dem integrerade i planeringen. Dessa frågor ser valberedningen som starka motiv för att välja Elin. Elin har dessutom tidigare erfarenheter inom ämnet, bland annat som barnledare inom idrott och att hon läst kurser i pedagogik, som understryker en kunskap och tro till ämnet. Det är valberedningens mening att Elin kommer att göra ett utmärkt jobb som studentrepresentant i ARKIS.

Nominerad till adjungerad representant i Utbildnings och forskningsutskottet:
Yonna Levy-Nilsson, Konstfack år 3

Yonna visar på ett stort engagemang för utbildningsfrågor och har innan hon påbörjade sina studier på Konstfack även läst två år på LTH. Hon brinner att lyfta fram och stärka inredningsarkitekternas unika roll i processen och hon tycker att yrkeslivet ska få en mer integrerad roll i utbildningen. Hon vill även hitta korskopplingar mellan utbildningarna så att de kan ge och ta inspiration från varandra. Valberedningen tror att Yonna kommer berika arbetet i Utbildnings och forskningsutskottet mycket, både med hennes engagemang och klokhet.

Med vänliga hälsningar

Valberedningen 2013
Josephine Philipsen
Natalie Cecile Coquand
Matilda Schuman

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: