Akademin för landskapsarkitektur – rapport från möte 21 maj

Närvarande: Tomas Eriksson, Johan Rehngren, Liv Sonntag, Lars Nyberg, Emily Wade, Clara Lundquist, Johan Ask, Lars Nyberg och Anna Flatholm.

Till[rätta]lägga (Göteborgsseminariet)

Alla tycker att det var fantastiskt bra ordnat i Göteborg och vi tackar de huvudansvariga! Det var en bra blandning av föreläsarna med roliga överraskningar och roligt att åka båt. Cirka 130 deltog – de flesta landskapsarkitekter.

Sabina och Liv har skrivit om evenemanget vilket kommer att publiceras i nästa nummer av Arkitekten!

Akademin är överens om att fortsätta med satsningen i Umeå nästa år. Frågan är när på året vi ska göra det, februari eller mars kom upp som tänkbart alternativ. Anna ska kolla lite om lämpligt datum, lokal och möjligheter för övernattning. Kanske finns det någon programpunkt man kan ansluta till? Man kan se om arkitekturskolan kan engageras också. Vi får inte heller glömma bort våra nordiska kompisar. I alla fall är det viktigt att komma igång tidigt.

Internationellt

Island 6 juni

Liv och Emily åker till isländska landskapsarkitektföreningens kongress som sker i samband med nordiskt möte. En fråga som är aktuell på mötet är vilket land som ska ta över sekreterarskapet i det nordiska samarbetet, som nu hålls av Island. Medskicket blir att Sveriges Arkitekter kan tänka sig att ta på sig denna uppgift.
På mötet bidrar Sverige med en föreläsare till den nordiska konferensen genom Emily, som kommer att tala på temat Tourist attractions in the landscape.

IFLA Europe

Det ska hållas nyval i IFLA Europe där tre poster behöver tillsättas: ordförande, professional practice och education. De nordiska organisationerna har tillsammans föreslagit följande kandidater:

Ordförande: Anna Luego, Spanien
Professional practice: Adraj Kondoros, Rumänien
Education: Andreja Turtundic, Serbien (men sittande irländare har möjlighet att sitta kvar).

 

  • Lars noterade att inget stort land (sett utifrån medlemsantal i organisationen) blir representerat i styrelsen.
  • Emily, som åkte till IFLA:s årsmöte på Nya Zealand i april som Katarina ska lägga upp på hemsidan.
  • Frågan är om vi i Sverige ska ordna något IFLA/europe möte/konferens? Det var jättelängesedan som vi hade något möte i Sverige. Det kommer att bli aktuellt om några år. Vi behöver undersöka vad ett sådant möte innebär för att man ska kunna diskutera det med Sveriges Arkitekters styrelse. Brukar vara två dagars generalförsamling med en efterföljande konferens där man presenterar både forskningsresultat och praktiska frågor. Emily skickar en fråga till IFLA Europe om vad det innebär. Vi diskuterar vidare när vi ses i Stockholm. Tomas kollar lite med skolorna.

______________________________________

Nästa möte: 25 juni.

/ Johan Ask, studentrepresentant i akademin för landskapsarkitektur

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: