Rapport Planakademin 2013-08-21

 Onsdagen den 21 augusti höll Akademin för Fysisk planering möte.  Det huvudsakliga syftet med mötet var att diskutera akademins upplägg och verksamhet inför resterande del av 2013.

 Ett preliminärt kalendarium sattes upp inför hösten. Planakademins kommande internat planeras att läggas under oktober. Under planeringen av kommande höst stod det klart att ledamöterna värdesätter att träffas på plats och komma ut och ha möten på platser ute i arbetslivet. Därför planerades det för mer möten där akademin kunde träffas “IRL” under hösten.

 Under mötet framkom också att den arkitektur politiska aspekten fortsatt kommer att vara viktig för akademins arbete. Dels i och med kommande val och även de nya lagförslag som väntar inom planeringen.

 Under mötet rapporterades även om remissyttranden som arbetas med. Det är bland annat Socialdepartementets förslag SOU 2013:43 en effektivare plan- och bygglovsprocess samt Stockholms Arkitektur Stockholm. Vidare rapporterades det också ifrån Sveriges Arkitekters medverkande på Almedalen som vart ett lyckat event. Sveriges arkitekter hade fått mycket plats och utrymme med hela 7 stycken seminarier tillsammans med bland annat HSB och Arkitekter utan gränser och 2 mingelkvällar. Mer om Almedalen finns under länken: http://storify.com/SvArkitekter/almedalen.

 

Studentrepresentant

David Larsson BTH

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: