Höstens första möten med Akademien för Inredningarkitektur!

Hej!

Två möten har hittills ägt rum, ett den 20 augusti på kansliet i Stockholm där närvarande var ordförande Wivian Eidsaunet, Jacob Waller, Katarina O Cofaigh och jag, Josefine Annerstedt Hamberg ifrån HDK. I tisdags hade vi ett telefonmöte där fler kunde delta och till samtalet anslöt Helen Steckel och Jessica Hansson!

Hoppas att alla har haft en fin sommar och att hösten har börjat bra. Här i Göteborg har vi haft fina, svala höstdagar och skolan har äntligen kommit igång. Det har även mötena med Akademien för Inredningsarkitektur och det planeras för fullt för en spännande höst! På mötena har ett återkommande samtalsämne under våren varit otydligheten över inredningsarkitektens yrkesroll. Åsikterna på området är många samtidigt som en ny skola möter en gammal och ur det uppstår osäkerheter som vill föras på tal! I akademien diskuterar vi vad inredningsarkitekten gör, inte gör, förväntas göra och bör göra i sitt arbete. Samtalen är spännande och det är tydligt att inredningsarkitektens roll går igenom en enorm förändringsprocess! Men vad gör inredningsarkitekter idag och var är dem på väg?

Vi håller just nu på att planera för ett forum där dessa frågor får möjlighet att diskuteras!

Vad håller vi på med? Vilken roll vill vi ha i framtiden? Hur ser marknaden ut? Vad vill beställare ha?

Det finns så många viktiga och intressanta frågor som tåls att diskuteras och när vi har hunnit planera lite längre kommer det komma mer info om detaljer! Egentligen vill jag rapportera alla tankar och idéer om vad som komma skall, men ramarna för forumet får bli lite mer satta innan jag vågar mig på det. Dock är nästa möte satt till den 24e september och jag kommer då att återkomma med mer information!

Bakgrunden ligger i att en gammal skola som kretsat kring ett ganska ensamt ritande av mycket detaljerade visualiseringar av inredningar håller på att bytas ut mot en mycket bredare yrkesroll. I den nya yrkesrollen får egenskaper som visualiseringar av rum och form dela med sig av platsen åt egenskaper som kommunikation, projektledning, arbete med många olika människor och projektering. Yrket är enormt varierande och det är till och med svårt för mig att få grepp om vad medlemmarna i Akademien gör en typisk dag på jobbet!  Vad jag förstår är att deras arbetsuppgifter sträcker sig utanför gamla ramar och att det är många bollar i luften. Frågan är: vad gör inredningsarkitekter egentligen och var är yrket på väg?

Som sagt, mer info kommer snart!

Ha det fint,
Josefine Annerstedt Hamberg, HDK

Studentrepresentant, Akademien för Inredningsarkitektur

Om någon har frågor eller undrar över något så kontakta mig!
josefine.annerstedt.hamberg@gmail.com

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: