StudMax2013

Som lokalordförande är det alltid roligt att åka iväg över en helg och träffa andra som man lärt känna genom ArkitektStudenterna. Att dessutom få åka till en stad man inte känner till så väl och ovanpå detta slippa mötesformerna är ett fantastiskt privilegium och en god anledning att engagera sig enligt mig.

Denna gång hölls StudMax, ett arrangemang som återkommer varje år och som syftar till att 5 personer från varje skola får träffas och ta del av aktiviteter på ett tema, i Göteborg. Årets tema var “mångfald”, så förutom att besöka skolorna Chalmers och HDK fick vi en rundvandring i Kvillebäcken, presentationer om SACO Studentråd, OkiDoki! Arkitekter, Arkitekter utan gränser samt Archileaks (som alla bör kolla upp!), dessutom fick vi tid till att besöka Röhsska museet.

Mångfald är som bekant ett svårt ämne att diskutera på skolorna eftersom att vi studenter tillhör en uttalat homogen grupp. Därför var det väldigt givande att som uppgift förses med en plats och ett projekt som utgångspunkt för att komma på olika interventioner som syftade till att förstärka eller försämra möjligheten till mångfald. Presentationerna av uppgiften resulterade bland annat i att vi frågade oss själva varför tak ”glömts bort” på moderna hus och hur det skulle se ut om alla gungor på lekplatserna höjdes upp så att barn inte kunde nå dem.

Allt som allt var det en superhärlig helg med både ekologisk frukost och billig cava. Tyvärr lärde jag mig inte hitta så pass väl i staden men att jag otroligt nog fick se Håkan vägde ändå upp.

Nästa tillfälle att åka iväg på något liknande blir i början på nästa termin då årsmötet kommer att hållas, var återstår att se men antagligen blir det enligt tradition någonstans utanför Sverige. Tills dess kan man höra av sig till mig om man har några frågor eller idéer kring åsiktsprogrammet eller ArkitektStudenternas kommunikation och medier!

/Rebecca Norberg

Lokalordförande ArkitektStudenterna Alnarp

alnarp@arkitektstudenterna.se

070 780 39 39

Image

Foto: Rebecca Norberg

1381063_10151931301145169_2073689356_n

 

Foto: Marcelo Rovira Torres

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: