Rapport från ”Modellera mera”

I måndags (4/11) möttes landskapsarkitekter från Alnarp och husarkitekter från LTH för ännu en modellworkshop. Denna gång under ledning av Carin Hernquist, projektledare på ÅTERskapa. Vi började eftermiddagen med kaffe, fika och en introduktion där Carin berättade om projektet. Carin vill sprida en medvetenhet kring återbruk och har därför samlat in spillmaterial som skänkts från industriföretag till en materialbank med rum för en skapande verkstad.

Lite med en känsla av att vara tillbaka på fritids satte vi sedan igång. Vi uppmuntrades att släppa föreställningar om vad som skulle skapas och istället låta materialet inspirera. Det var definitivt vad jag själv hade mest svårt för, det där förutsättningslösa skapandet som var ett av syftena till varför jag tog initiativet till denna workshop.

Ett annat syfte var att ge tillfälle till att undersöka hur arkitekter kan använda befintligt material för att visualisera idéer. Material som användes var (bland mycket annat) restprodukter från produktionen av strumpor, såna spiral-aktiga mojänger som tandläkare stoppar in i munnen på en och fantastiskt fina träbitar med okänt ursprung. Och det skapades allt från lampor till dörrmattor till modeller.

Många med mig kände nog att det hade behövts minst ett besök till för att kunna ta till sig allt, material såväl som förhållningssätt till själva skapandet. Som tur är har ÅTERskapa öppet hus två gånger till innan jul. Så om ni som inte var med men tycker detta låter intressant, och ni som var med men inte tyckte det räckte, (och som befinner er i Skåne-trakten lite då och då) har alltså möjlighet att besöka ÅTERskapa själva. Då förmodligen i sällskap av ett lite yngre klientel.

Näst upp är A-galan, hoppas jag ser några av er där!

ImageImage

 

/Sara Bauer, vice lokalordförande, SLU Alnarp)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: