Arkitektur och mångfald – En videoinstallation på Arkitekturgalan

Som många av er säkert känner till gick årets Arkitekturgala av stapeln den 8 november på Waterfront i Stockholm. Veckan innan var vi en handfull studenter som tillbringade en hel del tid i KTH Arkitekturskolans verkstad ritandes, mätandes och sågandes på något som i själva verket involverat många fler, och som skulle få plats att ställas ut på galan. Jag pratar om workshopen som påbörjades på StudMax i Göteborg för snart en månad sedan och avslutades förra veckan.

 

Studenterna som var på plats i Göteborg var alla delaktiga i skapandet av många fantastiska filmer på årets tema mångfald. Vi människor är alla olika, och så är också våra upplevelser av den byggda staden och dess rum. Deltagare från Sveriges alla arkitektskolor fick därför i uppdrag att genom intervjuer dokumentera hur ett antal personer uppfattar en vald plats i respektive hemstad. Resultatet blev en mångfacetterad sammanställning som på plats i Waterfronts lokaler presenterades med tjock-TV-apparater i en trädoftande konstruktion.

 

Från formidéer som bland annat innefattade återvunnet material från gatorna (även kallat skräp) landade vi till slut i en konstruktion med så enhetliga material som möjligt – till allra största delen plywood. Sex träskivor sattes ihop till ett rum som skulle gå att vandra genom. Hur resultatet blev ser ni nedan!

 

Sammanfattningsvis en mycket intressant workshop, och fantastiskt kul att få visa upp alla fina filmer på galan för en väsentlig mängd arkitekter och annat branschfolk. Fujimoto vet inte vad han missade.

Josefin Borg Arkitektstudent på KTH

ImageImageImage

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: