Nu är det dags: Sök till presidiet, valberedningen, verksamhetsrevisor och UFU!

POSTER_VALBEREDNING_årsmöte_blogg-02
ArkitektStudenterna
 är en intresseorganisation som bygger helt på studenternas engagemang och vilja vilket innebär stora möjligheter att påverka organisationens arbete.

Att engagera sig i är inte bara ett stort plus på ditt CV utan är både roligt, lärorikt och framförallt utvecklande.

De poster som nu går att söka är:

ARKITEKTSTUDENTERNAS PRESIDIUM
(Ordförande, vice ordförande, sekreterare och kassör)

Tillsammans utgör ordförande, vice ordförande, sekreterare och kassör ArkitektStudenternas presidium som fungerar som en ledningsgrupp. De leder och planerar ArkitektStudenternas verksamhet och möten. Vissa uppgifter utförs av en bestämd post, medan de allra flesta uppgifter delas upp och sköts tillsammans. Tillsammans med en representant från varje arkitektskola utgör ArkitektStudenternas presidum även ArkitektStudenternas styrelse.

Du får möjlighet att knyta kontakter med verksamma på Sveriges Arkitekter och får delta i många olika sammanhang där Sveriges Arkitekter är representerade. Du även lär känna arkitektstudenter från olika professioner och besöka arkitektskolor över hela Sverige.

Ordförande:
Som ordförande har man det yttersta ansvaret för arbetet och verksamheten. Du leder möten och är ArkitektStudenternas främsta ansikte utåt.

Vice ordförande:
Som vice ordförande i ArkitektStudenterna är den främsta uppgiften att stötta ordföranden samt att ansvara för mycket av det interna arbetet i presidiet.

Sekreterare:
Som sekreterare har du ansvar för att föra protokoll under mötena och kommunicera dessa vidare efter mötets avslutande.

Kassör:
Som kassör i ArkitektStudenterna är förstås ditt främsta ansvar att hålla kolla på ekonomin. Du får ekonomiska rapporter från Sveriges Arkitekter, som du granskar (ur ett budgetperspektiv) och presenterar med jämna mellanrum.

Om du vill veta mer om de olika typerna av möten och verksamhet som genomförs varje år kan du läsa vidare på arkitekt.se

VALBEREDNING
Valberedningen består av tre personer, varav en utnämns till sammankallande. Att sitta med i
valberedningen är spännande och lärorikt och en bra merit för framtiden. Arbetet går ut på att
uppmuntra studenter till att söka lediga poster, läsa de ansökningar som kommer in och sedan
nominera lämpliga kandidater till de olika posterna; en process med många långa och givande
diskussioner. Som del av valberedningen får du också möjlighet att knyta kontakter med studenter på andra skolor samt får en inblick i organisationens verksamhet.

VERKSAMHETSREVISOR
Verksamhetsrevisor är den som granskar ArkitektStudenternas styrelses arbete. Uppdraget är att kontrollera att styrelsen följer stadgan, verksamhetsplanen och medlemsmötesbeslut. Kontakt mellan verksamhetsrevisorn och styrelsen sker löpande under mandatperioden. Inför årsmötet innebär uppdraget att skriva en revisionsberättelse där ArkitektStudenternas arbete under året kommenteras samt där verksamhetsrevisorn yrkar på huruvida styrelsen ska beviljas ansvarsfrihet eller ej.

STUDENTREPRESENTANT TILL UTBILDNING OCH FORSKNINGSUTSKOTTET
(Inredning och landskap)
Utbildnings och forskningsutskottet(UFU) behandlar frågor rörande grundutbildning, utbildningspraktik, vidareutbildning, professionalisering samt forsknings- och utvecklingsarbete. Utskottet har styrelsens uppdrag att ansvara för bästa möjliga förutsättningar för inhämtning, underhåll och utveckling av arkitekters och planerares kunskaper i Sveriges Arkitekters namn. Utskottet ansvarar för genomförandet av ett årligt Utbildningsforum och ordnar vartannat år ett Arkitekternas Forskningsforum i samverkan med aktörerna inom arkitektur- och planeringsforskningen. Utskottet håller ca 4 möten per termin på Sveriges Arkitekters kansli i Stockholm.

Utbildnings- och forskningsutskottet består av en representant från varje profession, alltså totalt fyra studentrepresentanter varav en är ordinarie, och nu ska två av dessa poster tillsättas:
adjungerad representant från inredningsarkitektur
adjungerad representant från landskapsarkitektur
– även en ordinare studentrepresentant till UFU ska väljas, denna post kan sökas av adjungerade representanter.

HUR SÖKER JAG?
Alla poster riktar sig till alla studentmedlemmar i ArkitektStudenterna, både nybliven som erfaren. Din ansökan ska innehålla en motivering till varför du är intresserad av posten, dina kontaktuppgifter och berätta gärna om du har några tidigare relevanta erfarenheter.

Din ansökan skickas sedan till val.arkitektstudenterna@gmail.com senast fredagen den 20e december.

Ansökningarna kommer därefter att behandlas och kandidater som vi finner intressanta och vill gå vidare med kan komma att bli kontaktade i mellandagarna/första veckan i januari med uppföljande frågor om vi finner det nödvändigt.

Har du några frågor om sökprocessen eller någon av posterna är du välkommen att kontakta ordförande Adrian Eygun Kihlberg (adrian.eygunkihlberg@arkitekt.se / 0768-712160) eller valberedningens sammankallande Matilda Schuman (val.arkitektstudenterna@gmail.com / 0703-665777).

Med vänliga hälsningar

Valberedningen 2013
Natalie Coquand
Josephine Philipsen
Matilda Schuman

Annonser
1 comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: