Motionsstopp 9:e januari

Gott nytt år

Så var ännu ett år igång. Gång på gång kommer de, en efter en efter varandra. Varje år ett nytt år, och varje gång firas det med nyårsaftnar fyllda av förväntningar inför allmänt allt och specifikt det nya året. Och varje år talar människor på middagar och människor vid medierna om nyårslöften. Dessa nyårslöften, dessa motivationshöjare, sätt att ursäkta sin mänsklighet att inte orka göra allt man önskat eller önskar kunna göra. Ett samhällsfenomen intressant i sin otroligt mänskliga karaktär, så härligt poststrukturalistisk; alla dessa tillfälliga sanningar för att skapa vardag av den ofattbara verklighet som omger oss.

De vanligast diskuterade nyårslöftena verkar vara ”att sluta röka” och ”att börja motionera”. Rökningen får ni hitta egna sätt att hantera men motionerande kan jag hjälpa er med. Börja motionera genom att skicka in en motion till Arkitektstudenternas årsmöte 2014 senast nu på torsdag den 9:e januari till adrian.eygunkihlberg@arkitekt.se

Skriv och skicka in en motion om ni vill att Arkitektstudenterna bör förändras på något särskilt sätt eller arbeta för något särskilt kommande verksamhetsår. Efter ni gjort det kan ni stryka motionera från listan över nyårslöften.

En motion bör innehålla följande delar:

  • Rubrik – redan här ska du ange vad motionen handlar om
  • Brödtext – här förklarar du bakgrunden till ditt förslag, och argumenterar för din sak. Som regel vinner du på att formulera dig kort och kärnfullt.
  • Yrkande – motionen ska avslutas med ett konkret förslag, som årsmötet ska kunna säga ja eller nej till. Ofta ges förslaget i form av en att-sats.

Några frågor och mejla info@arkitektstudenterna.se eller kontakta studentavdelningen på din skola.

/Adrian, ordförande för Arkitektstudenterna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: