ApanFattas

Under det första styrelsemötet valde ArkitektStudenternas styrelse att godkänna projektansökan om sponsring till hemsidan apanfattas.se.

Anledningen till att projektansökan beviljats beror på att ArkitektStudenterna vill stödja initiativet att väcka en debatt. ArkitektStudenterna väljer dock inte att specifikt stå bakom projektets arrangörer i ställningstagandet utan vill välkomna alla åsikter i frågan.

”Arkitektens kompetens är unik och det är viktigt att arkitektstudenter gör sig hörda i debatten kring samhällsbyggnad. De senaste åren har ArkitektStudenterna, en intresse- och nätverksorganisation för alla studentmedlemmar vid Sveriges nio arkitektskolor, alltmer kommit att engagera sig i påverkansfrågor. ArkitektStudenterna vill agera plattform för en öppen, gemensam, demokratisk diskussion gällande framtida sällhällsbyggnad och stadsutveckling. Initiativet ApanFattas ser vi som en möjlighet att låta fler höras i en debatt som liknar många andra runt om i landet, en debatt om rätten till staden. ArkitektStudenterna väljer att inte formulera sin position i debatten då den inte är tydligt förankrad hos organisationen medlemmar men uppmuntrar andra till ett ställningstagande, inte minste de berörda i frågan. Att ArkitektStudenterna valt att sponsra hemsidan ApanFattas.se beror helt enkelt på att vi som organisation vill stödja initiativet till att väcka en debatt kring arkitektur och dess funktion i samhället.” /Presidiet

Rebecca Norberg
Ordförande

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: