Fellow arkitekter m.fl.

Som Henrik Larsson nämnt i tidigare inlägg så har alltså jag, Camilla Doms, tagit över posten som ordinarie studentrepresentant i UFU. För dig som inte är helt bekanta med UFU, eller Sveriges Arkitekters utbildnings- och forskningsutskott som vi egentligen heter, är vi ett utskott inom Sveriges Arkitekter vilket “bevakar frågor kring arkitekternas grundutbildning, utbildningspraktik, vidareutbildning och forskning”. Vill du veta mer precist hur detta går till föreslår jag att du besöker denna sida: UFU.

Att få möjligheten att sitta med i UFU och axla rollen som ordinarie studentrepresentant ser jag som en stor möjlighet. Jag vet att det är oerhört viktigt att vi kontinuerligt granskar vår utbildning för att ser till att den faktiskt är så fantastiskt som den borde vara. Studiebevakning är något som jag ägnat mig åt ända sedan gymnasiet och senast lokalt på SLU Alnarp, där jag läser mitt tredje år på Landskapsarkitektprogrammet.

Förutom att jag pluggar på Alnarp kan tilläggas att jag ursprungligen kommer från Stockholm och utöver studiebevakning gillar jag havet, musik samt Kristina Lugn.

Vi är 4 st. studentrepresentanter i UFU, Hedda Arlid, Amanda Ek Barve, Sara Nylander och Jag. Tillsammans fungerar vi som en garant för att de beslut som fattas i UFU är förankrade hos oss studenter.

Igår hade vi vårt andra UFU-Möte för i år och på dagordningen fanns många intressanta ämnen. Vi pratade bland annat om den nya Inredningsarkitektutbildningen som eventuellt kommer att starta i Borås, hur praktiken skall fungera i framtiden samt vad temat för Utbildnings Forum 2014 blir. I nuläget ser det ut som att Utbildnings Forum 2014 kommer att behandla ”Språk och Kommunikation” vilket jag tror kan blir otroligt spännande!

Nästa UFU-möte äger rum i anslutning till forskningsform den 13 maj och jag tycker verkligen inte att du ska dra dig för att höra av dig till mig angående idéer eller frågor rörande UFU’s arbete. Hela poängen med min post är att jag ska föra fram studenternas perspektiv. Utan din viktiga input blir mitt arbete överflödigt!

Fred och Kärlek,

Camilla Doms
camilladoms@gmail.com

522133_10151337959877273_1105364756_n

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: