After work – Workshop!

Trots att det solbadande Malmö var så gott som bortblåst denna småregniga onsdag så samlades en skara av ArkitekStudenter från Alnarp för att after work Worka ihop! Tanken var att vi gemensamt skulle ”Claima Alnarp” i form av olika installationer runt om på skolan, som ett förspel till den stundande Landskapsarkitektursdagen.

Temat för årets Landskapsarkitekturdag ”Claiming Landscape” handlar nämligen om rätten till rum och vad det innebär att göra anspråk på en plats. Vi i ArkitektStudenterna, Alnarp tycker att det är viktiga aspekter att beröra när man arbetar med att gestalta rum och kände därför att vi ville göra ett samarbete. Därför anordnade vi en kostnadsfri workshop för studenterna där alla fick vara med och bygga och skapa. Till Larkcafeet anslöt det sig cirka 25 personer rustade med verktyg och grillbar förtäring och stämningen var kittlande! Vi bidrog med material från ArkitekStudenterna och även parkladan på skolan bistod med lite grövre material som pålar, hönsnät, tunnor och plogstavar.

Landskapsarkitektursdagen är en ideellt studentintiativ men även en av de största branschdagarna i Sverige för Landskapsarkitektur. Det är de drivande studenterna som själva väljer ut och bjuder in de föreläsare som de är intresserade av att lyssna på. Årets grupp har bjudit in bland andra Vlora Makolli, initiativtagare för ”Rosens röda matta”, ett projekt om en aktivitetsyta i rosengård, Niklas Wennberg, som grundade Stadsjord, Viktor Marx, som står bakom kulturhuset Cyklopen och Jorun Kugelberg, konstnär som jobbar med Gender Bending och den vardagliga miljön. Ämnen som vi på ArkitektStudenterna Alnarp känner är viktiga i alla sammanhang!

Installationerna som skapades runt om på skolan kommer att stå kvar fram tills fredagen och skapa en anonym scenografi till branschdagen. Det blev en trevlig eftermiddag med fritt skapande och claimande av Alnarp samt även lite aprilgrillning i snålblåsten och vi ser med stora förhoppningar fram emot fredagens Landskapsarkitekturdag och allt vad den har att erbjuda! Kom förbi vetja!

 

/Myra och Sofi, ArkitektStudenterna Alnarp

ImageImageImageImage

Engagerade arkitektStudenter Claiming their space!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: