Studenter för demokratiskt byggande

bild från workshop

Den 23 april hölls en workshop på Blekinge Tekniska Högskola med mål att skapa en kampanj mot Attefalls lagförslag. Det bjöds på fika och många intressanta diskussioner om vad vi som studenter kan göra för att uppmärksamma allmänheten om de odemokratiska lagförslagen.

Workshopen är en del av ett projekt som vi sökt pengar för från ArkitektStudenterna. Syftet med projektet är att skapa debatt kring och protestera mot de två lagförslagen ”En enklare planprocess” och ”Nya åtgärder som kan utföras utan krav på bygglov”. Dessa tummar på den demokratiska processen samt har av lagrådet utpekats som ett hot mot de mänskliga rättigheterna. Detaljplanen kan försvinna, det vill vi förhindra!

Projektets fokus ligger på att sprida information mot dessa lagförslag, något som vi tycker saknas i den nuvarande debatten. En demonstration kommer därmed hållas den första maj i Karlskrona. Mer info om deltagande kommer inom kort…

Efter första maj kommer kampanjen att fortsätta med mål att skapa en debatt och sprida informationen till så många som möjligt, så gilla oss på Facebook och kontakta oss gärna om ni vill hänga på!

/Studenter för demokratiskt byggande

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: