Akademin för Landskapsarkitektur

#landskapsarkitektur

Närvarande: Ann-Sofie Högberg, Johan Rehngren, Anna Flatholm, Therese Ryding, Clara Lundqvist, Katarina O Cofaigh, Lars Nyberg, Emily Wade, Liv Sonntag

Årsmöte + telefonmöte = ny verksamhetsplan

Den 8 april samlades Akademin för Landskapsarkitektur i Lund för ett heldagsmöte.
Första anhalt blev Bjärreds kallbadhus där vi påbörjade arbetet med att utvärdera och uppdatera verksamhetsplanen – hur har arbetet fungerat och vilka förändringar kan vi göra?
Efter en härlig och produktiv förmiddag mitt ute i havet fortsatte dagen med en guidad tur på Lunds nya kommunhus och Domkyrkoforum följt av att diskussionen fortsatte under en trevlig middag.

Image

Image

Image..  Image

Image .. Image

Image .. Image

Igår (måndagen den 5 maj) samlades vi återigen, över telefon, för att vidare sammanställa de punkter vi arbetade fram för verksamhetsplanen i Lund. Den största förändringen i verksamhetsplanen kommer vara att vi under året aktivt ska arbeta med att förtydliga vårt arbete, det vill säga besvara frågan vilka är akademin för landskapsarkitektur och vad gör dem egentligen? som allt för ofta dyker upp. Samtidigt vill vi även arbeta för och förtydliga vad landskapsarkitektur är och vad gör en landskapsarkitekt gör. Detta kommer innebära att våra arrangemang (Seminariedagen den 3-4 oktober), vår månatliga notis i Arkitekten och kommande publiceringar på Sveriges Arkitekters nya hemsida kommer samlas under en tydlig avsändare: #landskapsarkitektur.
VI hoppas att denna ”märkning” av vårt arbete kan bidra till att skapa en högre igenkänning för akademins arbete, samtidigt som våra publikationer kan fungera som en inkörsport för vidare diskussioner under hashtaggen till exempel på den nya hemsidans forum.

Vi ser fram emot att påbörja arbetet och vill redan nu uppmärksamma alla på vår seminariedag som kommer hållas den 3-4 oktober i kulturhuvudstaden Umeå! Det kommer vara två dagar innehållandes massor av landskapsarkitektur! Mer info kommer komma om hur och var man anmäler sig samt priser och mer exakta tider! (För att få upp lite fler studenter till Umeå hoppas jag även på att få igenom en workshop genom ArkitektStudenterna – vad tror ni om det?)

Är det någon som är sugen på att veta mer om oss och vårt arbete eller vill komma med bra tips på något vi borde uppmärksamma? Då är det bara att kontakta mig!

Ha det fint,
THERÉSE RYDING
ryding.therese@gmail.com

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: